Welke restaurants komen in de gevarenzone?

17/10/2011 - 15:40

Amber & Elodie en Eef & Michael zijn de twee duo’s die in de running zijn voor de vrijstelling. Welk restaurant al zeker open blijft tot 15 november 2011, dat wordt beslist door de kijkers. De stem van het volk voor zich winnen is dan ook de opdracht en daarom worden de twee duo’s uitgedaagd om een rechtstreeks kookduel met elkaar aan te gaan. In het Centraal station van Antwerpen moeten ze de voorbijgangers voorzien van enkele hapjes. De mensen proeven en oordelen. En Rani houdt bij wie van de twee duo’s het grootst aantal voorbijgangers kan bekoren.
   
De andere duo’s moeten vooral hun pijnpunten bijschaven. Daarom stuurt de jury ondernemer Inge Geerdens en sterrenchef Wout Bru op pad om hen daarbij te helpen. Inge Geerdens gaat eerst langs bij Bart en Kris in Aarschot. Bij het bezoek van de recensenten Viki Geunes en Yves Mattagne had Kris problemen om kritiek te aanvaarden. Een eerste werkpunt voor Inge. Zij wil er absoluut voor zorgen dat de twee heren elke kans aangrijpen om verder te evolueren. Na Inge springt Wout Bru binnen in FeniX. En hij merkt onmiddellijk flink wat organisatieproblemen.

Art Kwizien blijft kampen met spanningen in het team. Coach Inge Geerdens komt dus als geroepen, want als topmanager in de HR weet zij alles over leiding geven, teamwork en het belang van een goede onderlinge communicatie. Wout Bru gaat eveneens coachen in Art Kwizien.

De restaurants zijn nu 18 dagen open en draaien op volle toeren. In alle teams begint de vermoeidheid door te wegen, zeker daar waar ze onderbemand zijn. In Ekeren heeft kelner Jeffrey een halve dag vrij, wat betekent dat Elodie en Kim met hun tweetjes de hele zaal, gelijkvloers en verdieping moeten bedienen. In Ristorante Antica Locanda in Tongeren zitten Daniël en Rinaldo met een ander probleem. Viki Geunes en Yves Mattagne hadden Daniël aangeraden om meer mee in de keuken te staan. Hij is tenslotte ook een kok. Daniël komt voor een dilemma te staan: moet hij in de zaal blijven of naar de keuken gaan?

Stemmen kan tot het einde van de ‘Mijn Restaurant!’-aflevering op dinsdag 18 oktober 2011 om 21.30

Ontdek meer over Mijn Restaurant!

Nieuwe fragmenten

Mijn Restaurant! programma informatie

Rani De Coninck geeft afspraak voor het vierde seizoen van Mijn Restaurant!. Aan de basis van het format wordt niet geraakt. Vijf duo’s krijgen in evenveel provincies een prachtig pand toegewezen, waarin ze voor de realisatie van hun culinaire droom strijden. Aan het einde van de rit blijft er één restaurant open. Dat kan zowel een topbrasserie, een klasse-Italiaan of een gastronomisch restaurant zijn. Maar welk concept de duo’s ook kiezen, de culinaire lat blijft zeer hoog liggen want er moet altijd op ‘outstanding’ niveau worden gekookt. Culinair recensent Willem Asaert, foodie Yves Desmet, marketingexpert Aline Juliá en architect Vittorio Simoni, die samen de nieuwe jury vormen, zullen hierover waken en de kandidaten naar de culinaire top coachen.