Voor welk duo is het 'Mijn Restaurant!'-avontuur over?

De campagne in Tongeren en in Dendermonde zit er op. Daniël & Rinaldo en Steven & Sofie kunnen niets meer doen dan afwachten, want aan het einde van deze aflevering valt het verdict. Dan moet één van de twee genomineerde duo’s een punt zetten achter ‘Mijn Restaurant!’.
       
Amber & Elodie in Ekeren en Eef & Michaël in Blankenberge moeten zich voorlopig geen zorgen maken over een mogelijke sluiting. Maar dat wil niet zeggen dat ze op hun lauweren kunnen rusten. Ze moeten van de gelegenheid gebruik maken om verder te evolueren en daarom krijgen ze een extra opdacht.

Groenten vormen meer en meer een culinaire uitdaging voor elke chef. Heel wat toprestaurants beantwoorden aan de toenemende vraag van klanten om mooie, originele en hoogstaande vegetarische gerechten op hun kaart of suggestiebord te zetten. Daarom moeten Ekeren en Blankenberge een voor- en een hoofdgerecht ontwikkelen op basis van groenten. Juryleden Willem Asaert en Yves Desmet komen persoonlijk deze creaties proeven. Zij worden vergezeld door tweesterrenchef Bart De Pooter van restaurant Pastorale. Hij is door Gault Millau verkozen tot de kersverse chef van 2012.

Bart De Pooter staat bekend voor zijn verfrissende, zachte keukensignatuur die eigentijds en geraffineerd is. Hij heeft ook een eigen project rond kruiden en groenten opgezet. In zijn eigen moestuin laat hij elk jaar driehonderd variëteiten zaaien, met heel wat weinig bekende groenten, kiemgroenten, knollen, scheuten en kruidenvariëteiten die zijn keuken aan puurheid, natuurlijkheid en eigenheid doen winnen. Bart De Pooter, Yves Desmet en Willem Asaert zullen in de twee restaurants de gerechten proeven en beoordelen. Wie volgens hen het best en meest creatief omspringt met groenten krijgt een extraatje: een groentencheque ter waarde van 2.000 euro.

En dan is het zover. In Art Kwizien en in Ristorante Antica Locanda arriveert een ‘bodyguard’, wordt er een groot scherm binnengereden en een dvd opgestart. Rani verschijnt en maakt bekend welk restaurant als eerste de deuren moet sluiten en welk restaurant een nieuwe kans krijgt.

Op donderdag 17 november om 21.40