Silke & Kristof: Nieuwpoort

Silke (20) en Kristof (28) vormen sinds anderhalf jaar een koppel en wonen in Knokke. Koken is zijn lang leven en die passie bracht hem al tot in Londen. Hij deed in de metropool ervaring op als freelance-chef en mocht er voor “the stars” koken. Momenteel werkt hij als chef in restaurant La Sapinière in Knokke.

Een eigen zaak runnen, is Kristofs grote doel, want hij wil zijn culinair ei helemaal kwijt kunnen. Silke heeft ervaring in de zaal én heeft een diploma KMO-management op zak. Hun hart ligt bij het zeetje en dus wordt Nieuwpoort voor hen hopelijk een droomlocatie. Ze gaan voor de fusionkeuken met moleculaire toetsen.


Het pand in Nieuwpoort (Provincie West-Vlaanderen)

Silke en Kristof krijgen een pand dat goed gelegen is in de Oostendestraat, die de oude stadskern verbindt met de visserskaai en op twee minuten wandelen van het Albert I-monument en de markt. Het is een huis met een rijke geschiedenis, want in 1600 verbleven Aalbrecht en Isabella hier.

Badstad Nieuwpoort is vooral gekend voor de Visserskaai en de jachthaven, maar ook de binnenstad is mooi en historisch waardevol. Hoewel Nieuwpoort heel wat te verduren kreeg tijdens WO I, werd ze bijna volledig heropgebouwd zoals ze oorspronkelijk was. Vandaag telt Nieuwpoort bijna 11.000 inwoners en de oude stadskern bevindt zich op een drietal kilometer van de kustlijn. Aan de kust is er een 2de toeristische kern ontstaan. De bebouwing langs de vissershaven en de Albert I-laan verbindt deze delen.