Sergio Herman geeft stemadvies

De 2 finalisten zijn bekend: restaurant Terrae uit Genk neemt het op tegen restaurant Karnivale in Aalst. En de kijker beslist wie de winnaar wordt van Mijn Restaurant. Die kan stemmen tot tijdens de live-finale op donderdag 10 juni.  Via sms, telefoon of met de rode knop van uw afstandsbediening.

In afwachting van die finale komt de jury nog 1 keer langs om in de 2 restaurants de puntjes op de i te zetten. Christel Cabanier en Peter Goossens stappen onverwachts elk een restaurant binnen en nemen de organisatie onder de loep. Nadat ze een service lang alle kantjes van het restaurant hebben doorgelicht, geven ze de 2 duo’s nog een laatste lijst van handige tips. En, ze kondigen ook nieuw stemadvies aan! Sergio Herman, een driesterrenchef met naam en faam zal beide finalisten beoordelen mét een extra focus op de organisatie van de restaurants.

Derde jurylid Dirk De Prins heeft nog voor extra begeleiding gezorgd: wijn-coaching. Hij gaat samen met Pieter Verheyde, de beste sommelier van België én de sommelier van het Hof Van Cleve én Fiona Morrison, master of wine, het wijnbeleid doorlichten van de 2 restaurants. Ze kijken naar de wijnstock, houden de wijnkaart tegen het licht en onderzoeken of de aangepaste wijnen bij de menu’s goed gekozen zijn.

Afsluiten doen we met het oordeel van Sergio Herman. Wat vond hij van de 2 restaurants en wie krijgt zijn felbegeerde stemadvies?