Lucie & Jimmy: Genk

Lucie (22) en Jimmy (24) zijn afkomstig uit Tongeren en vormen sinds tweeënhalf jaar een koppel. Zij ademt een en al horeca uit en heeft al flink wat ervaring in restaurantkeukens opgedaan, waaronder het Tongerse restaurant Magis dat bekroond is met een Michelinster. Het is haar grote droom om een eigen restaurant te starten.

Haar droom is die van Jimmy geworden, hoewel hij geen ervaring heeft in de horeca. Maar zij heeft er alle vertrouwen in dat hij zijn achterstand snel zal wegwerken. Lucie en Jimmy zijn er van overtuigd dat ze samen sterk staan en ze willen keihard werken om van hun zaak de culinaire hotspot van Genk te maken. Lucie en Jimmy gaan voor de Franse keuken met Zuiderse invloeden.


Het pand in Genk (Provincie Limburg)

Lucie en Jimmy komen op een leuke industriële locatie terecht. Het is een ruwe open ruimte met hier en daar een betonnen zuil, waar het Limburgs koppel zich zal kunnen uitleven bij de inrichting ervan.

Genk is met zijn 65.000 inwoners de tweede grootste stad van Limburg, maar verwierf de titel van stad pas in 2000. Door het mijnverleden kende Genk verschillende immigratiegolven en vandaag woont hier een smeltkroes van culturen en nationaliteiten. De mijnsite van Winterslag was ooit een ankerpunt in de Genkse samenleving. Het was een plek van hard werken, maar ook van kameraadschap, ontmoeting en vertier. Een groot deel van de C-mijnsite werd ondertussen aangekocht door de stad, met als doel de site opnieuw een centrale functie te geven. Niet alleen voor de buurt maar voor heel Genk.

Meer video's van Archief