Karnivale of Halletwee moet de deuren sluiten

19/05/2010 - 15:37

De campagne zit erop. Voor Jurgen en Ludo en Karel en Ken wordt het nu bang afwachten want aan het einde van deze aflevering valt het verdict. En dan zal een van hen  zijn restaurantdroom vaarwel moeten zeggen en de deuren definitief moeten sluiten.

Jurgen en Ludo  leerden we kennen als een hilarisch duo dat iedereen inpakte met humor en natuurlijke charme. Maar intussen hebben we hen ook leren kennen als gedreven en intelligente zaakvoerders. Getuige daarvan is de mooie winst die ze op die korte tijd geboekt hebben. Als ze moeten sluiten dan is dat dus zeker niet met lege handen! Het is ook bewonderenswaardig dat ze elk hun persoonlijke droom hebben opzij gezet voor hun zaak.

Voor Karel en Ken is het de tweede keer dat ze in deze situatie zitten. Een tweede keer genomineerd, een tweede keer afwachten of hun restaurant openblijft of niet. Als ze moeten sluiten dan zullen ze opnieuw meer tijd hebben voor hun vrouw maar waarschijnlijk missen ze die liever nog wat langer als dat wil betekenen dat hun restaurant mag openblijven.

In Nieuwpoort en Genk zitten ze niet met sluitingstress. Maar dat wil allerminst zeggen dat ze daar op hun lauweren kunnen rusten. Ze krijgen een proef om hun creativiteit op de proef te stellen. Ze ontvangen een levering Vlaamse asperges en moeten daar een voor- en een hoofdgerecht mee maken. Bovendien moeten ze zowel werken met vlees als met vis. De prijs is een waardebon voor groenten en fruit voor maar liefst 5.000 euro. De gerechten worden geproefd door niemand minder dan juryleden Peter Goossens en Dirk De Prins! Voor Nieuwpoort en Genk is het al een tijdje geleden dat ze de jury over de vloer kregen en dat zorgt dan ook voor de nodige stress.

Maar in Genk zitten ze nog met een ander probleem. De boekhouder komt langs want in tegenstelling tot de andere restaurants zijn zij financieel niet zo goed meer bezig. Hun personeelskost is veel te hoog ten opzichte van hun omzet. Ze moeten ingrijpen want anders zou het verkeerd kunnen aflopen...

En dan is het zover... het langverwachte moment. In Aalst en Halle komt een bodyguard postvatten aan de ingang, klaar om het restaurant te sluiten. Een groot scherm wordt binnengereden en een dvd opgestart. Rani verschijnt en maakt bekend welk restaurant als eerste dichtmoet: Karnivale in Aalst of Halletwee in Halle.

Ontdek meer over Archief