Isaura & Jeroen: Mechelen

Isaura (21) en Jeroen (23) zijn afkomstig uit Ravels en vormen een dolverliefd koppel. Hij is een supergemotiveerde thuiskok met een rijke fornuiservaring. Hij studeerde aan de hotelschool van Hoogstraten en die van Koksijde, hij liep stage in Italië en werkte o.a. een half jaar bij Ducasse in Monaco.

Jeroen heeft ook al een kookboek met zijn culinaire creaties uitgegeven. Een eigen restaurant runnen is de volgende logische stap. Jeroen is er helemaal klaar voor en zal als chef de keuken inpalmen van het pand in Mechelen. De smaakpapillen zullen verwend worden met Frans-Italiaanse gerechten. Isaura zal de klanten verwelkomen in de zaak. Ze heeft al wat zaalervaring, maar in beperkte mate. Haar grote hobby, paardrijden, schuift ze voor dit avontuur graag opzij.

Het pand in Mechelen (Provincie Antwerpen)

Het pand waar Isaura en Jeroen hun restaurant beginnen, is super gelegen, met de twee Mechelse symbolen aan beiden kanten: de Sint-Romboutstoren en het standbeeld van Margaretha Van Oostenrijck. Achterin het pand ligt de mooie veranda, als het ware “onder” de Sint-Romboutstoren.

Mechelen telt ruim 80.000 inwoners en ligt centraal tussen Antwerpen en Brussel. Mechelen is de thuisstad van de voetbalploeg KV, van voormalig aartsbisschop Danneels, van het kippenras de Mechelse koekoek, van tal van meubelwinkels, van 14 scholen waaronder enkele hogescholen, van het Mechels Maantje, van de Nekkerhal, Planckendael, Technopolis en het Speelgoedmuseum. Mechelen is evenzeer een historische stad, die op één na het hoogst aantal beschermde gebouwen van Vlaanderen telt. Vier van deze gebouwen zijn UNESCO-werelderfgoed.