Finaal stemadvies

Restaurants La Muse in Nieuwpoort en Terrae in Genk zijn genomineerd voor sluiting. Welk restaurant mag openblijven, wordt bepaald door de kijker. Stemmen kan via telefoon, sms of met de rode knop tot zaterdagmiddag 29 mei om 12u.

Maar om de kijker te helpen bij zijn keuze tussen La Muse en Terrae hebben we opnieuw voor stemadvies gezorgd. En op de 2 mannen die we nu uitsturen mogen we trots zijn. Het zijn Jean-Pierre Gabriël, culinair auteur en fotograaf en Michel Troisgros, telg van de legendarische Troisgros Dynastie. Zijn grootvader, zijn vader en oom waren sterrenchefs en hij heeft die traditie met succes verdergezet. De Franstalige mannen komen in La Muse en Terrae proeven van de gerechten en beslissen na afloop welk restaurant het volgens hen verdient om naar de finale te gaan. Maar al snel blijkt dat niet iedereen even goed Frans spreekt... Omdat de meningen van Jean-Pierre Gabriël en Michel Troisgros natuurlijk goud waard zijn, worden ze gebundeld in een dvd en voorgeschoteld aan alle duo’s.

Ook de jury is opnieuw op pad. Zij hadden keiharde kritieken voor de keuken van Lucie, maar vooral voor die van Kristof. Christel, Dirk en Peter willen dan ook persoonlijk komen uitleggen waarom ze zo hard waren. Ze sturen bij waar mogelijk om er zo voor te zorgen dat het restaurant dat de finale zal halen, perfect voorbereid aan die belangrijke laatste rit kan beginnen....