De recensenten komen eten

Vandaag begint de afvalrace van 'Mijn Restaurant!' écht. Dankzij hun vrijstelling kunnen Lucie en Jimmy met een gerust hart verder hun klanten ontvangen, maar voor de 4 andere duo’s wordt het spannend. Want vanaf nu kan elke klant die hun restaurant binnenstapt een strenge recensent zijn. En bovendien komen die recensenten nu niet langs om vrijblijvend stemadvies te geven, maar om 2 restaurants te nomineren voor sluiting.

In afwachting van de recensenten krijgen de duo’s eerst nog een belangrijke mededeling. Dit jaar moeten de 5 restaurants rendabel zijn en daarom worden ze strak in het oog gehouden door hun boekhouders. Op gezette tijden krijgen ze bovendien een financieel rapport waarin de restaurants met elkaar worden vergeleken. En dat eerste financieel rapport is op zijn minst verrassend te noemen want wie staat er aan de leiding met het hoogste winstcijfer? Niet meteen het restaurant dat je daar zou verwachten…

En dan is het zover! De recensenten beginnen aan hun ronde langs de restaurants. De eerste is Willem Asaert, culinair journalist. Hij stelt zichzelf overal netjes voor aan de duo’s. Maar wat de kandidaten niet weten is dat er in zijn kielzog ook elke keer een andere recensent komt eten. Kwestie van een beetje in het oog te houden of ze overal ook het “gewone volk” soigneren wanneer er een recensent in de zaak zit. Die geheime man is Jean-Paul Perez, een notoir foodie die maar liefst 400 restaurants per jaar bezoekt en als geen ander weet hoe een restaurant te beoordelen. Vandaag bezoeken de recensenten Nieuwpoort, Aalst en Halle.