De jury trekt op tour

Peter Goossens, Christel Cabanier en Dirk De Prins zetten in de 6de aflevering van ‘Mijn Restaurant!’ hun Ronde Van Vlaanderen verder. In elk restaurant in opbouw proeven ze 3 voorgerechten, 3 hoofdgerechten en 3 desserts én beoordelen ze de bediening.
Maar da's lang niet alles want in volle voorbereiding krijgen deze duo's ook nog eens onverwacht bezoek van Philip Van Eeckhoute, de adviseur van de jury. Hij gaf een aantal opdrachten voor het businessplan en wil weten of de duo's daarmee bezig zijn geweest of totaal niet.

De grote test

De jury gaat eerst tafelen in Genk. Er staat veel op het spel, vooral dan voor Jimmy, want voor het eerst zal hij de jury bedienen. Jimmy staat bekend als de zaalverantwoordelijke met de minste ervaring. Hij liep al wel verschillende keren stage maar kan hij intussen een ervaren indruk geven? Ook voor Lucie wordt het spannend. Kan deze jonge vrouwelijke chef om met de tijdsdruk? De jury blijft in elk restaurant maar 1 uur en vertrekt daarna onherroepelijk. Wat nog niet geserveerd is, wordt niet geproefd.

In Halle willen Jurgen en Ludovic verder gaan op hun élan. Ze willen niet alleen laten zien dat ze een goeie chef hebben maar willen al een totaalplaatje aanbieden: ook de timing en de bediening moet vandaag top krijgen. Ook zij krijgen tijdens de voorbereidingen onverwachts bezoek van Philip Van Eeckhoute. Hij is alvast enthousiast want de 2 vrienden hebben al grondig hun werk gemaakt van hun businessplan. Hopelijk is de jury even tevreden over de gerechten...

Dag twee van de Ronde

Een dag later trekt de jury naar Nieuwpoort. Kristof en Silke beginnen met een valse noot want wanneer zij bezoek krijgen van Philip Van Eeckhoute, is die niet onder de indruk. Ze zijn duidelijk te weinig bezig geweest met de opdrachten voor het businessplan. Maar Kristof is intussen bekend als een uitstekende kok. In Ter Duinen maakte hij indruk. Hij is vandaag dan ook van plan om in zijn eigen keuken én met zijn eigen gerechten uit te pakken! Maar of dat ook zal lukken, da's maar de vraag.
 
Afsluiten doet de jury in Aalst. Daar wordt het niet alleen voor Catherine en Inge maar ook voor hun chef Kristof een stresserende dag. Omdat de twee vriendinnen het niet eens raakten over een chef, kon Kristof nog niet getest worden door Peter Goossens. Dat moet vandaag gebeuren...