De jury kiest de eerste finalist!

25/05/2010 - 11:22

Jurgen en Ludo hebben definitief afscheid genomen van hun restaurant Halletwee. Na 4 maanden bouwen, inrichten en uitbaten zijn zij het tweede duo dat de wedstrijd heeft verlaten. Maar omdat alle restaurants dit jaar goed begeleid worden, gaan zij net zoals Jeroen en Isaura naar huis met een aardig bedrag op de rekening van hun bvba. Dit jaar heeft Mijn Restaurant alleen maar winnaars.

Karel en Ken mochten van de kijker openblijven. Zij zijn aan het bouwen aan een ongelooflijk parcours. Zij kwamen later in de wedstrijd, moesten in een sneltempo hun restaurant openen en zijn er nu al in geslaagd om 2 nominaties te overleven. Wie weet wat er nog mogelijk is...?

Maar nu er nog 3 restaurants over blijven, wordt de inzet opnieuw een tikkeltje verhoogd. Niemand minder dan de jury gaat vandaag langs in de 3 restaurants. Christel Cabanier, Dirk De Prins en Peter Goossens bezoeken Karnivale, Terrae en La Muse om ze te beoordelen op keuken, bediening en sfeer. Na hun laatste Ronde Van Vlaanderen zullen zij 1 restaurant belonen met een rechtstreeks ticket naar de finale. De jury zal kritisch zijn want in deze fase van de wedstrijd willen ze iedereen nog eens herinneren aan de onwaarschijnlijke inzet van dit programma: een eigen restaurant! En dat geef je niet zomaar weg natuurlijk...

Beginnen doet de jury in Nieuwpoort. Kristof hebben we leren kennen als een veelbelovende kok. Ook hij was nog geen enkele keer genomineerd voor sluiting. Toch faalde hij vorige keer bij de aspergeopdracht. Nu er een finaleticket op het spel staat, kan hij zich maar beter herpakken. 

Ook in Genk kregen ze Peter en Dirk onlangs nog over de vloer voor de asperge-opdracht. Tot dan kreeg Terrae altijd de hoogste score van de recensenten. Toch was deze opdracht minder op het lijf geschreven van Lucie... Hopelijk kan ze het nu rechtzetten.

Karel en Ken leven op een wolk. Maar het is niet omdat ze 2 nominaties hebben overleefd dat ze moeten beginnen te zweven. Gelukkig is onze jury in staat om ook hen snel weer met de voetjes op de grond te zetten.

Op het einde van de aflevering krijgen alle duo's een dvd met de commentaren van de jury. En dat wordt schrikken want de jury is eerlijk en zegt onomwonden waar het op staat. En dan wordt bekendgemaakt welk restaurant  rechtstreeks naar de finale mag en welke 2 restaurants mogen beginnen aan een campagne om de gunst van de kijker te winnen en het tweede en laatste finaleticket binnen te halen.

Ontdek meer over Archief