De campagne is begonnen!

De campagne is begonnen! Alle duo’s maken kans op de vrijstelling die één restaurant zal beschermen tegen nominatie door de volgende recensenten. Concreet wil dat zeggen dat het restaurant dat de vrijstelling wint zich geen zorgen moet maken tot 18 mei! Een volledige maand waarin het duo zich ten volle kan concentreren op hun zaak, zonder de dreiging van een nakende sluiting.

Wie de vrijstelling wint, dat beslist de kijker. Die kreeg al stemadvies van de zaalverantwoordelijken die elk restaurant bezochten en beoordelen. De zaalverantwoordelijken gaven punten op bediening, keuken en sfeer en dat resulteerde in een top vijf. Vandaag krijgen de duo’s in detail te lezen welke punten ze van welk ander duo kregen.

De kijker krijgt vandaag opnieuw stemadvies, nl. van Paul Gelders, directeur van de culinaire gids Gault-Millau. Hij gaat in elk restaurant langs en zal het op zijn beurt beoordelen op keuken, bediening en sfeer en zo de kijker vertellen wie volgens hem de vrijstelling verdient.

Intussen voeren de duo’s ook campagne om de stem van de kijker te veroveren. Al heeft niet iedereen daar evenveel tijd voor want de dagelijkse realiteit van het restaurant gaat onverminderd verder.