Daar zijn de recensenten!

11/10/2011 - 13:28

Nu de vijf restaurants de deuren geopend hebben voor het grote publiek, komen ook de eerste recensenten langs. Zij zullen de restaurants beoordelen op het eten, de bediening en de algemene sfeer. En de recensenten zijn niet de minste: sterrenchefs Yves Mattagne en Viki Geunes.

Yves Mattagne is een man met internationale naam en faam. Hij werd reeds 20 jaar geleden bekroond met een allereerste ster. Zijn tweesterrenrestaurant Sea Grill in Brussel is al jaren een vaste waarde en behoort tot de absolute top in Europa. Yves Mattagne wordt vergezeld door Viki Geunes, eveneens tweesterrenchef en één van de belangrijkste exponenten van onze hedendaagse generatie topchefs. Het gloednieuwe restaurant ‘t Zilte bovenaan het Mas in Antwerpen is op culinair vlak één van de paradepaardjes van de Benelux.

De inzet is geen nominatie voor sluiting, wel integendeel. Het gaat om een vrijstelling van nominatie. Dat wil zeggen dat het restaurant dat deze vrijstelling wint niet kan genomineerd worden voor de allereerste sluiting en dus al open blijft tot 15 november.

De eerste zaak die Viki Geunes en Yves Mattagne aandoen is brasserie Seaven in Blankenberge. Het begint alvast heel goed. De recensenten zijn onder de indruk van de ontvangst en de sfeer. Maar valt ook het eten in de smaak? Na Blankenberge trekken de twee culinaire grootheden naar Fenix in Aarschot. Voor Bart en Kris is dit misschien wel hét moment van de waarheid. Na de tegenslagen kan een vrijstelling voor nominatie voor de twee een geschenk uit de hemel zijn. Maar dan moeten ze wel de sterrenchefs kunnen inpalmen. De volgende dag trekken sterrenchefs Viki Geunes en Yves Mattagne naar Ristorante Antica Locanda in Tongeren. Daniël en Rinaldo wisten in het verleden de jury steeds te overtuigen, maar sinds de opening loopt het niet altijd even vlot. Benieuwd of ze vandaag opnieuw culinair kunnen uitpakken om zo in aanmerking te komen voor de vrijstelling.

Ondertussen in Ekeren heeft Elodie het wat moeilijk. Ze is moe en stapelt de foutjes op. Gelukkig is Kim er om bij te springen en de boel op te vangen. En als het nodig is, staat ze ook klaar om Elodie een kleine peptalk te geven. In Dendermonde is het druk. Sofie heeft daarom naast chef Berry ook chef Peter ingeschakeld. Steven staat nog steeds aan de koude kant. Dat is voor hem niet altijd even gemakkelijk, want hij droomt er nog steeds van om ooit zelf de chef te zijn. Als eerste stap wil hij aan de warme kant geraken.

Dinsdag 11 oktober 2011 om 21.35

Ontdek meer over Mijn Restaurant!

Nieuwe fragmenten

Mijn Restaurant! programma informatie

Rani De Coninck geeft afspraak voor het vierde seizoen van Mijn Restaurant!. Aan de basis van het format wordt niet geraakt. Vijf duo’s krijgen in evenveel provincies een prachtig pand toegewezen, waarin ze voor de realisatie van hun culinaire droom strijden. Aan het einde van de rit blijft er één restaurant open. Dat kan zowel een topbrasserie, een klasse-Italiaan of een gastronomisch restaurant zijn. Maar welk concept de duo’s ook kiezen, de culinaire lat blijft zeer hoog liggen want er moet altijd op ‘outstanding’ niveau worden gekookt. Culinair recensent Willem Asaert, foodie Yves Desmet, marketingexpert Aline Juliá en architect Vittorio Simoni, die samen de nieuwe jury vormen, zullen hierover waken en de kandidaten naar de culinaire top coachen.