Welk duo haalt de finale niet?

Amber & Elodie uit Ekeren of Daniël & Rinaldo uit Tongeren: één van deze twee duo’s zal het in de finale opnemen tegen Eef & Michaël uit Blankenberge. Het andere duo moet een punt zetten achter ‘Mijn Restaurant!’. Wie dat wordt, vernemen we aan het einde van deze 27ste aflevering.

De twee genomineerde duo’s beleven virtueel de laatste momenten in hun restaurant. In de twee panden beginnen ze hun laatste services. Daniël & Rinaldo hebben dit al meegemaakt. Tegen Dendermonde kregen ze het bewijs dat Limburg achter hen staat. Amber & Elodie zijn nog niet eerder genomineerd geweest. Een wrang gevoel, want straks is het misschien definitief voorbij. Maar beide duo’s zijn strijdvaardig en geloven in hun kansen.   Het team van Seaven in Blankenberge leeft nog steeds op wolkjes. Zij zitten in de finale en bereiden zich stilaan voor op de grote campagne die ze binnenkort kunnen voeren. Heel Blankenberge en West-Vlaanderen staat achter hen. Zo heeft de school waar Eef vroeger werkte haar uitgenodigd. De minderbegaafde kinderen waar ze les aan gaf hebben een verrassing voor hun ex-turnlerares. Ze willen allemaal dat Eef en Blankenberge ‘Mijn Restaurant!’ wint.

Amber & Elodie en Daniël & Rinaldo hebben vorige keer van Wout Bru de ultieme coaching gekregen. Hij heeft de laatste foutjes aangepakt zodat ze klaar zouden zijn om in de finale tegenover Eef & Michaël te staan. Eef & Michaël zelf zijn tot nu de enigen die nog nooit coaching gekregen hebben. Ze zijn dan ook geen enkele keer echt in de problemen gekomen. En als die er al waren, pakten ze die steeds zelf onmiddellijk aan. Maar met het oog op de finale komt Wout ook bij hen langs om de allerlaatste puntjes op de i te zetten.

Met de finale zo dichtbij, staan in Ekeren en in Tongeren de zenuwen meer en meer gespannen. Zowel Amber & Elodie als Daniël & Rinaldo zijn intussen erg gehecht geraakt aan hun restaurant. Niemand wil z’n droom nu nog in rook zien opgaan. Helaas zal dat voor één duo het geval zijn. Het andere duo neemt het in de finale op tegen Eef & Michaël.

Dinsdag 29 november om 21.35