Blankenberge en Ekeren op de rooster

09/11/2011 - 15:53

De afvalrace in ‘Mijn Restaurant!’ gaat volop verder. Vier restaurants zijn nu nog in de running voor de eindoverwinning. Maar over een week wordt er opnieuw één restaurant gesloten. Wie dat wordt, dat beslist de kijker. Op het eind van deze aflevering nomineren wijnspecialist Johan Monard, sterrenchef en culinaire legende Roger Souvereyns en culinair journalist Marc Declercq twee restaurants voor sluiting.

De drie recensenten gingen reeds eten in Tongeren en Dendermonde. Blankenberge staat als volgende op hun lijstje. Na het bezoek van de zaalverantwoordelijken moesten Eef en Michaël hun plaats als beste restaurant opnieuw afstaan aan Ekeren. Maar Eef en Michaël hebben de minpuntjes aangepakt en het keukenteam van chef Raoul is inmiddels ook echt ‘full force’. Het West-Vlaamse koppel staat dan ook klaar om de recensenten te ontvangen. Na Seaven gaan de recensenten eten in Alaise, het restaurant van Amber en Elodie in Ekeren. Amber werkte vroeger als souschef in een exclusief restaurant waarvan Roger Souvereyns de supervisor was. Ze beseft als geen ander dat de eisen van deze sterrenchef ongemeen hoog liggen…

Ondertussen in Tongeren loopt het sinds het vertrek van maître Kevin nog steeds niet vlot in de zaal. Ober Melanie bloeit wel meer en meer open. Gelukkig krijgt Daniel een onverwacht en motiverend bezoek. En in Dendermonde moet er nog steeds bespaard worden op de veel te hoge personeelskosten. Daardoor kan chef Berry niet elke dag meer ingezet worden. Zijn plaats wordt sinds kort af en toe ingenomen door Steven, die zo een lang verhoopte droom ziet uitkomen. 

Donderdag om 21.45

Ontdek meer over Mijn Restaurant!

Nieuwe fragmenten

Mijn Restaurant! programma informatie

Rani De Coninck geeft afspraak voor het vierde seizoen van Mijn Restaurant!. Aan de basis van het format wordt niet geraakt. Vijf duo’s krijgen in evenveel provincies een prachtig pand toegewezen, waarin ze voor de realisatie van hun culinaire droom strijden. Aan het einde van de rit blijft er één restaurant open. Dat kan zowel een topbrasserie, een klasse-Italiaan of een gastronomisch restaurant zijn. Maar welk concept de duo’s ook kiezen, de culinaire lat blijft zeer hoog liggen want er moet altijd op ‘outstanding’ niveau worden gekookt. Culinair recensent Willem Asaert, foodie Yves Desmet, marketingexpert Aline Juliá en architect Vittorio Simoni, die samen de nieuwe jury vormen, zullen hierover waken en de kandidaten naar de culinaire top coachen.