'Als het niet vlotter kan, moet het restaurant toe...'

Ristorante Antica Loncanda in Tongeren of Art Kwizien in Dendermonde: één van deze twee restaurants moet definitief de deuren sluiten. Wie dat wordt, dat beslissen de kijkers en zij kunnen hun stem uitbrengen tot het einde van deze aflevering. De genomineerde duo’s worden alleszins niet aan hun lot overgelaten. Het bezoek van de recensenten heeft een aantal werkpunten blootgelegd en sterrenchef Wout Bru zal die als coach aanpakken. Wout trekt eerst naar Tongeren om de wachttijden in Ristorante Antica Locanda aan te pakken. Vervolgens zet hij koers naar Dendermonde, waar de kruiding en de sauzen moeten verbeterd worden.

Roger Souvereyns was tijdens het etentje in Blankenberge in de wolken over de champagnesaus van chef Raoul. Hij besluit dan ook prompt om die op de kaart te zetten. Tijdens hun bezoek aan Seaven hadden de recensenten ook enkele puntjes van kritiek, vooral op de wijn. Ook nu gaan Eef en Michaël meteen tot de actie over en ze contacteren een nieuwe wijnhandelaar om de wijnkaart te veranderen. In Ekeren heeft souschef Patrick last van rugpijn en is er daarom niet. Amber zal het in de keuken zo goed als alleen moeten zien te redden. Alaise krijgt ook speciaal bezoek want de ex-collega’s van Elodie komen eten. Zij werkte vroeger als urgentieverpleegster op de spoeddienst van een ziekenhuis in Geel. Dat haar ex-collega’s nu allemaal haar grootste fans zijn, is nog zacht uitgedrukt.

Om de kijker te helpen bij de keuze tussen Dendermonde of Tongeren kan die rekenen op stemadvies. Dit keer gebeurt dat door tweesterrenchef Stéphane Buyens en zijn echtgenote Ellen, die al jaren als gastvrouw en maître aan zijn zijde staat in Hostellerie Le Fox in De Panne. Stéphane en Ellen Buyens gaan lunchen in Ristorante Antica Locanda en dineren in Art Kwizien. Achteraf brengen ze hun stemadvies uit en vertellen ze welk restaurant hun voorkeur geniet om open te blijven.

Dinsdag 15 november om 21.35

Meer video's van Mijn Restaurant!