Yves Desmet: foodie

22/07/2011 - 16:04

Yves Desmet (51) is een Vlaams journalist en essayist, vooral bekend voor zijn politieke opiniestukken en interviews bij de krant De Morgen. Hij werkt sinds 1984 bij De Morgen, waar hij na een korte tussenstop bij Humo tussen 1991 en 1994, hoofdredacteur werd. Vandaag is hij er politiek commentator.

Dat Yves ook een notoir foodie is, is minder algemeen geweten. Ook al kon hij tot zijn dertigste nauwelijks een ei koken, sindsdien is hij met veel vallen en opstaan uitgegroeid tot een excellente hobbykok. Die hobby is in de loop der jaren uitgegroeid tot een passie, sommigen beweren een obsessie. Als foodie is hij ook regelmatig en graag restaurantbezoeker. Zowel bij Noma in Kopenhagen als bij Frituur René in Anderlecht, genietend van het Hof Van Cleve maar ook van de supereenvoudige bistrotkeuken. Met een grote voorliefde voor authentieke streekproducten, maar ook benieuwd naar wat de keukens van de wereld te bieden hebben. Altijd op zoek naar een nieuw adresje waar de prijs-kwaliteit verhouding perfect in balans zit.

In 2009 bracht Yves samen met Maria Landis, kokkin van Guy Verhofstadt, een kookboek uit. Met ‘Culinaire confidenties uit de Wetstraat’ wist Yves zijn grote passies te verenigen: schrijven en eten.

Ontdek meer over Mijn Restaurant!

Nieuwe fragmenten

Mijn Restaurant! programma informatie

Rani De Coninck geeft afspraak voor het vierde seizoen van Mijn Restaurant!. Aan de basis van het format wordt niet geraakt. Vijf duo’s krijgen in evenveel provincies een prachtig pand toegewezen, waarin ze voor de realisatie van hun culinaire droom strijden. Aan het einde van de rit blijft er één restaurant open. Dat kan zowel een topbrasserie, een klasse-Italiaan of een gastronomisch restaurant zijn. Maar welk concept de duo’s ook kiezen, de culinaire lat blijft zeer hoog liggen want er moet altijd op ‘outstanding’ niveau worden gekookt. Culinair recensent Willem Asaert, foodie Yves Desmet, marketingexpert Aline Juliá en architect Vittorio Simoni, die samen de nieuwe jury vormen, zullen hierover waken en de kandidaten naar de culinaire top coachen.