Willem Asaert: culinair recensent

22/07/2011 - 16:03

Proeven, beoordelen en beschrijven. Dat is dagelijkse kost voor culinair recensent en foodwriter Willem Asaert (50). Restaurants bezoeken en het werk van keukenchefs kritisch maar onderbouwd verwoorden. Willem Asaert draait daarbij niet om de pot. Hij kruipt als het ware in het bord. Zijn scherpe, beredeneerde analyses maken van hem één van de meest gewaardeerde en invloedrijkste culinaire pennen in ons land.

Naast recensies publiceert hij culinaire bijdragen in de krant (De Morgen Magazine), weekbladen (KnackWeekend), culinaire tijdschriften (Culinaire Ambiance, Gastromania) en vaktijdschriften (A Point, Culin’r) in binnen-, en buitenland. Hij is de auteur van een dozijn boeken. Als culinair journalist bezoekt en commentarieert hij jaarlijks meer dan driehonderd restaurants waarvan een derde in het buitenland. Hij maakt deel uit van de internationale jury die jaarlijks de lijst van vijftig beste restaurants een gezicht geeft.

Vijftien jaar lang stond hij aan de andere kant. Zich inleven in het dagelijks stressvol en uitdagend boeiend bestaan van een horecaondernemer kost hem dan ook weinig moeite. Hij concipieerde restaurants en managede verschillende luxehotels. Naast culinaire voldoening zijn klantgerichte dienstverlening en authentieke beleving nog steeds zijn favoriete stokpaardjes.

Ontdek meer over Mijn Restaurant!

Nieuwe fragmenten

Mijn Restaurant! programma informatie

Rani De Coninck geeft afspraak voor het vierde seizoen van Mijn Restaurant!. Aan de basis van het format wordt niet geraakt. Vijf duo’s krijgen in evenveel provincies een prachtig pand toegewezen, waarin ze voor de realisatie van hun culinaire droom strijden. Aan het einde van de rit blijft er één restaurant open. Dat kan zowel een topbrasserie, een klasse-Italiaan of een gastronomisch restaurant zijn. Maar welk concept de duo’s ook kiezen, de culinaire lat blijft zeer hoog liggen want er moet altijd op ‘outstanding’ niveau worden gekookt. Culinair recensent Willem Asaert, foodie Yves Desmet, marketingexpert Aline Juliá en architect Vittorio Simoni, die samen de nieuwe jury vormen, zullen hierover waken en de kandidaten naar de culinaire top coachen.