Leer de duo's kennen in het nieuwe seizoen van 'Mijn Restaurant!'

29/08/2011 - 15:55

Vanaf 30 augustus 2011 geeft Rani De Coninck op dinsdag en donderdag afspraak voor het vierde seizoen van ‘Mijn Restaurant!’. Het format van het culinair vervolgverhaal is duidelijk: vijf duo’s krijgen elk in hun provincie een interessant pand op een toplocatie toegewezen, dat ze volgens hun eigen smaak inrichten en waarin ze voor de realisatie van hun culinaire droom strijden. Hun type keuken bepalen ze zelf: een gastronomisch restaurant, een topbrasserie of … een klasse-Italiaan. Maar welk concept ze ook kiezen, de culinaire lat ligt hoog want er moet altijd op ‘outstanding’ niveau worden gekookt.

Het koppel Eef en Michaël, jeugdkennissen Sofie en Steven, het koppel Amber en Elodie, beste vrienden Bart en Kris, en het echtpaar Daniël en Rinaldo zijn de vijf duo’s die dit jaar tot het uiterste zullen gaan om hun eigen restaurant uit de grond te stampen in resp. een gloednieuw casco pand op de zeedijk van Blankenberge, een stijlvol brasseriegebouw in Dendermonde, een ex-brasserie met een gevel in Louisiana-stijl in Ekeren, een ex-bank in art déco-stijl in Aarschot en een 100 jaar oud pand inTongeren.

Het hoeft niet gezegd dat het traject dat de deelnemers van ‘Mijn Restaurant!’ afleggen loodzwaar is. Dag na dag en aflevering na aflevering zullen hun lef, creativiteit, doorzettingsvermogen en neus voor zaken op de proef worden gesteld. Maar ze staan er niet alleen voor. Ze worden bijgestaan én bijgestuurd door een jury die het klappen van de zweep kent.

Yves Desmet is een doorwinterd gastronoom en een man die talloze restaurants in binnen- en buitenland frequenteert. Hij schrijft culinaire columns in onder andere De Morgen en heeft zelf een onuitputtelijke passie voor koken.
Aline Juliá is marketingexperte en kan als geen ander een product tot de essentie herleiden en het verhaal er achter in de juiste richting sturen. Iets wat restaurants vandaag de dag meer dan ooit nodig hebben om zich te onderscheiden van de rest.
Proeven, beoordelen en beschrijven: dat is dagelijkse kost voor culinair recensent Willem Asaert. Zijn scherpe analyses maken van hem één van de meest gewaardeerde en invloedrijkste culinaire pennen in ons land.
Vittorio Simoni tenslotte is één van de meest vermaarde architecten van ons land. Over heel de wereld vind je huizen, kantoorgebouwen, winkels en restaurants van zijn hand. Zijn laatste meesterwerk is het tweesterrenrestaurant ‘t Zilte, bovenin het MAS in Antwerpen.

Yves Desmet, Aline Juliá, Willem Asaert en Vittorio Simoni zullen de duo’s de volgende weken niet alleen van dichtbij opvolgen, ondersteunen en coachen, maar vooral ook beoordelen. Zij zijn als het ware de investeerders van ‘Mijn Restaurant!’ en het is aan duo’s om het vertrouwen van deze investeerders te winnen.

Terwijl de vijf duo’s hun pand ontdekken en al meteen luidop plannen maken, worden ze vanuit de regiekamer van vtm nauwlettend in de gaten gehouden door de jury. Yves, Aline, Willem en Vittorio willen zich immers een beeld vormen van welk vlees ze in de kuip hebben. En na deze eerste indruk beslissen ze dat het al meteen tijd is voor een persoonlijke ontmoeting.

De vijf duo’s worden ontboden in de Bozar in Brussel, waar ze door de jury de meest uiteenlopende vragen geserveerd krijgen. De zenuwen staan hoog gespannen en het verbetert er niet op als blijkt dat het niet bij vragen beantwoorden alleen blijft. De jury heeft immers ook een praktische opdracht voor hen in petto…

Ontdek meer over Mijn Restaurant!

Nieuwe fragmenten

Mijn Restaurant! programma informatie

Rani De Coninck geeft afspraak voor het vierde seizoen van Mijn Restaurant!. Aan de basis van het format wordt niet geraakt. Vijf duo’s krijgen in evenveel provincies een prachtig pand toegewezen, waarin ze voor de realisatie van hun culinaire droom strijden. Aan het einde van de rit blijft er één restaurant open. Dat kan zowel een topbrasserie, een klasse-Italiaan of een gastronomisch restaurant zijn. Maar welk concept de duo’s ook kiezen, de culinaire lat blijft zeer hoog liggen want er moet altijd op ‘outstanding’ niveau worden gekookt. Culinair recensent Willem Asaert, foodie Yves Desmet, marketingexpert Aline Juliá en architect Vittorio Simoni, die samen de nieuwe jury vormen, zullen hierover waken en de kandidaten naar de culinaire top coachen.