Kunnen de duo's een goed businessplan voorleggen?

22/09/2011 - 13:32

Het succes van een restaurant is niet alleen afhankelijk van een weldoordacht concept, een goeddraaiende keuken of talentvol personeel. Ook een uitgewerkt en betrouwbaar businessplan is onontbeerlijk en ligt mee aan de basis om een zaak rendabel te maken.

De jury wil dan ook het businessplan van alle duo’s grondig bestuderen en evalueren. De duo’s krijgen 72 uur de tijd om de puntjes op de i te zetten. Daarna wil de jury hen dan persoonlijk spreken over het geleverde werk. De jury wil trouwens ook opnieuw investeren. Er is 30.000 euro te verdelen onder de restaurants die dat verdienen. Dit is de laatste grote prijzenpot. Het wordt er op of er onder voor de duo’s, want wie niet goed presteert keert met lege handen naar huis.

Eef en Michaël hebben geld nodig om hun plannen te kunnen realiseren en zetten alles op alles. Amber en Elodie lijken wel de stille groeiers te zijn. Maar begrijpen ze waarover het gaat als het een businessplan betreft? Voor Bart en Kris zit het de laatste tijd niet echt mee. De laatste ontmoeting met de jury was allesbehalve een succes. Slagen ze er deze keer wel in te bewijzen wat ze in hun mars hebben? Daniël en Rinaldo hebben de passie en liefde voor koken door hun aderen stromen. Nu gaat het om iets totaal anders. Dit lijkt de moeilijkste opdracht van allemaal te worden voor het Limburgse koppel. Bovendien krijgt Rinaldo meer en meer moeite om zijn emoties te bedwingen. En hoe zit het met Steven en Sofie? Na het gesprek met Inge Geerdens zijn de twee met ruzie uit elkaar gegaan. Zijn de brokken nog te lijmen?

De jury heeft alle businessplannen en menukaarten uiterst streng en tot in het kleinste detail geanalyseerd en neemt hun bevindingen door met de duo’s Dit is waarschijnlijk niet het moment waar de kandidaten van ‘Mijn Restaurant!’ het meest naar uitgekeken hebben. Maar het is een noodzakelijke stap in de richting van een succesvolle zaak. Dit is hét moment om zich voor eens en voor altijd te bewijzen voor de jury.

Ontdek meer over Mijn Restaurant!

Nieuwe fragmenten

Mijn Restaurant! programma informatie

Rani De Coninck geeft afspraak voor het vierde seizoen van Mijn Restaurant!. Aan de basis van het format wordt niet geraakt. Vijf duo’s krijgen in evenveel provincies een prachtig pand toegewezen, waarin ze voor de realisatie van hun culinaire droom strijden. Aan het einde van de rit blijft er één restaurant open. Dat kan zowel een topbrasserie, een klasse-Italiaan of een gastronomisch restaurant zijn. Maar welk concept de duo’s ook kiezen, de culinaire lat blijft zeer hoog liggen want er moet altijd op ‘outstanding’ niveau worden gekookt. Culinair recensent Willem Asaert, foodie Yves Desmet, marketingexpert Aline Juliá en architect Vittorio Simoni, die samen de nieuwe jury vormen, zullen hierover waken en de kandidaten naar de culinaire top coachen.