'Het ruikt naar wc-verfrisser'

24/10/2011 - 14:33

Er komen opnieuw recensenten over de vloer en zij zullen de 2 restaurants nomineren die het minst goed scoren op vlak van eten, bediening en sfeer. Het laatste woord is voor de kijker, die uiteindelijk beslist welk van de 2 restaurants onherroepelijk gesloten wordt. De nieuwe recensenten zijn de zaalverantwoordelijken, die overal langs gaan om elkaar te beoordelen op eten, bediening en sfeer. Zo kunnen ze elkaars restaurants van dichtbij leren kennen en inschatten.

2 dagen later vertrekken de zaalverantwoordelijken op ronde. Dat wil zeggen dat ze zich overal moeten organiseren om het gemis van de zaalverantwoordelijke op te vangen. In Tongeren heeft Daniël een hele waslijst voorbereid voor zijn vervanger Kevin. In Blankenberge komt alles op de schouders van Michaël terecht, want Eef gaat mee op ronde. En in Fenix in Aarschot beslist Bart om zelf in de zaal te staan. Hij vertrouwt de keuken toe aan zijn team en aan zijn nieuwe souschef Gerd.

Art Kwizien in Dendermonde is het eerste restaurant dat de zaalverantwoordelijken bezoeken. Dat bezorgt Sofie heel wat stress. Alles moet in orde zijn, want ze beseft dat er van het bezoek veel afhangt. En dat klopt als een bus, want de zaalverantwoordelijken tonen zich van hun strengste kant. Na Dendermonde worden ook Blankenberge en Ekeren gerecenseerd.

 

Dinsdag 25 oktober om 21.30

Ontdek meer over Mijn Restaurant!

Nieuwe fragmenten

Mijn Restaurant! programma informatie

Rani De Coninck geeft afspraak voor het vierde seizoen van Mijn Restaurant!. Aan de basis van het format wordt niet geraakt. Vijf duo’s krijgen in evenveel provincies een prachtig pand toegewezen, waarin ze voor de realisatie van hun culinaire droom strijden. Aan het einde van de rit blijft er één restaurant open. Dat kan zowel een topbrasserie, een klasse-Italiaan of een gastronomisch restaurant zijn. Maar welk concept de duo’s ook kiezen, de culinaire lat blijft zeer hoog liggen want er moet altijd op ‘outstanding’ niveau worden gekookt. Culinair recensent Willem Asaert, foodie Yves Desmet, marketingexpert Aline Juliá en architect Vittorio Simoni, die samen de nieuwe jury vormen, zullen hierover waken en de kandidaten naar de culinaire top coachen.