Er wacht de duo's een zware stage

07/09/2011 - 14:26

Amber en Elodie konden niet overtuigen met hun concept. Niet met de look & feel van hun minirestaurant en niet met hun gerecht. Willem Asaert vond dat het bord te weinig smaak had en zowel kracht als touch miste. Hij wil Amber niet aan haar lot overlaten en zoekt haar op voor een uitgebreide smaakcoaching.

 Ook jurylid Vittorio Simoni gaat op pad. Hij schuimt het land af om de vijf panden te bezoeken. Vittorio wil de duo’s verder toetsen over wat ze met de inrichting van hun pand van plan zijn. Met enkele rake analyses en de juiste tips zet hij iedereen verder aan het werk, in de hoop dat de duo’s vijf klassevolle restaurants zullen ontwikkelen.

Ook de kook- en zaalkennis van de deelnemers worden  grondig aangepakt. Iedereen moet op een intensieve stage en daarvoor worden de duo’s opgesplitst: de zaalmensen worden opgewacht door maître Robby Casteleyn en de koks worden onder handen genomen door sterrenchef Wout Bru.

Tot nu toe hebben Eef en Michaël nog niets gewonnen en daar willen ze dringend verandering in brengen. Ze gaan samen op zaalstage en hun Nederlandse chef Raoul zal de eer voor Blankenberge verdedigen bij Wout Bru. Dendermonde is vastbesloten om nogmaals te winnen. Sofie lijkt in de zaal niet te stoppen, maar heeft Steven als kok evenveel in zijn mars? En hoe zit het met Bart en Kris uit Aarschot? Kris heeft nauwelijks ervaring in de zaal, maar laat hij zich daardoor kennen? En kunnen Amber en Elodie zich onderscheiden? Werpt de coaching van Willem Asaert bij Amber zijn vruchten af of blijft ze ter plaatse trappelen? Daniël en Rinaldo tenslotte hebben al een pak ervaring. Een stage is voor hen vertrouwd terrein of toch niet?

Ontdek meer over Mijn Restaurant!

Nieuwe fragmenten

Mijn Restaurant! programma informatie

Rani De Coninck geeft afspraak voor het vierde seizoen van Mijn Restaurant!. Aan de basis van het format wordt niet geraakt. Vijf duo’s krijgen in evenveel provincies een prachtig pand toegewezen, waarin ze voor de realisatie van hun culinaire droom strijden. Aan het einde van de rit blijft er één restaurant open. Dat kan zowel een topbrasserie, een klasse-Italiaan of een gastronomisch restaurant zijn. Maar welk concept de duo’s ook kiezen, de culinaire lat blijft zeer hoog liggen want er moet altijd op ‘outstanding’ niveau worden gekookt. Culinair recensent Willem Asaert, foodie Yves Desmet, marketingexpert Aline Juliá en architect Vittorio Simoni, die samen de nieuwe jury vormen, zullen hierover waken en de kandidaten naar de culinaire top coachen.

 

Andere programma's