De spanningen lopen hoog op in Dendermonde

In de 7de aflevering van ‘Mijn Restaurant!’ ontvangen de duo’s een brief, met daarin de punten van Yves Desmet, Willem Asaert en Vittorio Simoni naar aanleiding van hun bezoek. Het zijn harde cijfers voor sommigen, maar voor Daniel en Rinaldo de bevestiging van hun uitstekende prestatie. De jury was dan ook zeer lovend over wat de Limburgse kok met Italiaanse roots op de borden heeft getoverd. Daniel en Rinaldo werden beloond met 20.000 euro, en met deze som kunnen ze zich laten gaan. Bovenaan hun boodschappenlijstje staat verlichting. Ook Amber en Elodie wisten de jury in te pakken en met de 14.000 euro kunnen ze eindelijk een ontvangstbalie installeren.

Aarschot en Dendermonde hebben een slecht rapport gekregen. Omdat de prestaties van de koks te wensen overlieten, krijgen Bart en Steven extra coaching van sterrenchef Wout Bru. Hij zet eerst Bart terug op het goeie spoor en toont hem hoe een topchef een zachte pepersaus bereidt. Ook in Dendermonde moeten de gerechten verbeterd worden. Steven wil zijn eigen keuken leiden, maar heeft toch nog heel wat te leren. Sofie en Steven zitten ook met onuitgesproken frustraties ten opzichte van elkaar, waardoor de spanningen tussen hen oplopen.

De jury gaf 9.000 euro aan Blankenberge. Eindelijk geld, maar voor de twee rasondernemers is het een troostprijs. Eef wil met het extra budget servies en bestek aankopen, en Michael gaat vooral mee om het budget te bewaken.

Binnenkort gaan de restaurants open. Hoog tijd om personeel te zoeken. En dat doen de duo’s elk op hun eigen manier. Hun aanpak zal geëvalueerd worden door een nieuwe coach: Inge Geerdens. Inge is CEO van CV-Warehouse en een absolute experte op het vlak van personeelsbeleid en ondernemerschap tout court. In 2006 werd ze verkozen tot vrouwelijke ondernemer van het jaar. Inge wil feedback geven en bijsturen. En de duo’s aanzetten om alles in verband met hun personeel opnieuw in vraag te stellen.