De openingsdag nadert zienderogen

28/09/2011 - 16:47

De jury is ook begonnen aan een nieuwe Ronde van Vlaanderen om alle restaurants te keuren op het vlak van interieur, personeel, algemene sfeer en uitstraling. Het restaurant dat de jury het meest aanspreekt wordt beloond met een laatste investering van 7.500 euro. Daarnaast wil de jury ook twee verschillende vleesgerechten proeven. Het duo dat de beste gerechten bereidt, krijgt een aankoopcheque van 2.000 euro aan vlees.

Blankenberge, Aarschot en Tongeren werden al bezocht door de jury. Vandaag staan Dendermonde en Ekeren op het programma van Yves Desmet, Willem Asaert, Aline Julia en Vittorio Simoni. In restaurant Alaise hebben Amber en Elodie zich heel de nacht moeten reppen om hun restaurant klaar te krijgen. In Dendermonde zullen Steven en Sofie moeten bewijzen dat ze er nog steeds staan als duo en dat Art Kwizien een toekomst heeft, en de eventuele laatste investering waard is.

Ondertussen in Blankenberge hebben Eef en Michaël nog steeds geen goede sous-chef gevonden. Op aanraden van de jury bereidt Michaël zich voor om zelf in de keuken bij te springen. Over een paar dagen gaan ze open, en als ze dan nog steeds geen sous-chef hebben zal Michaël de noodoplossing zijn. Alleen heeft hij geen ervaring in de keuken...

Bart en Kris in Aarschot kampen - naast hun businessplan dat opnieuw moet - met nog meer problemen. Ze hebben tot nu toe amper 3.000 euro gewonnen en nu is hun budget op. Dat betekent dat ze zeer inventief zullen moeten zijn, mochten ze de goedkeuring van de jury krijgen om toch open te gaan.

Ontdek meer over Mijn Restaurant!

Nieuwe fragmenten

Mijn Restaurant! programma informatie

Rani De Coninck geeft afspraak voor het vierde seizoen van Mijn Restaurant!. Aan de basis van het format wordt niet geraakt. Vijf duo’s krijgen in evenveel provincies een prachtig pand toegewezen, waarin ze voor de realisatie van hun culinaire droom strijden. Aan het einde van de rit blijft er één restaurant open. Dat kan zowel een topbrasserie, een klasse-Italiaan of een gastronomisch restaurant zijn. Maar welk concept de duo’s ook kiezen, de culinaire lat blijft zeer hoog liggen want er moet altijd op ‘outstanding’ niveau worden gekookt. Culinair recensent Willem Asaert, foodie Yves Desmet, marketingexpert Aline Juliá en architect Vittorio Simoni, die samen de nieuwe jury vormen, zullen hierover waken en de kandidaten naar de culinaire top coachen.

 

Andere programma's