De duo's moeten hun concept voorstellen aan de jury

Wie zich vandaag als restaurant wil onderscheiden, moet een goed concept hebben. Daar zullen de duo’s keihard aan moeten werken. De jury wil immers dat elk restaurant een duidelijk, eigen verhaal heeft. Een verhaal dat tot in de details klopt. De duo’s krijgen 48 uur de tijd om hun concept uit te werken en voor te stellen aan de jury.

Om hun concept te visualiseren, moeten de duo’s een zogenaamd moodboard maken: een groot wit bord dat ze vol mogen hangen met vanalles en nog wat, om zo de sfeer van hun restaurant weer te geven.

Maar dat is niet alles. De jury wil ook van elk duo al een gerecht kunnen proeven. Willem, Yves, Aline en Vittorio willen vooral nagaan of de duo’s een duidelijke culinaire visie hebben en of die visie klopt in het verhaal van hun restaurant. Bovendien heeft de jury maar liefst 50.000 euro opzij gezet, om te verdelen en te investeren in de duo’s die haar vertrouwen inboezemen.

Voor Eef en Michaël zorgt de kookopdracht al onmiddellijk voor een probleem. Geen van beiden is namelijk kok, alhoewel Michaël er wel ernstig over nadenkt om mee te helpen in de keuken. Hoe gaan ze dat oplossen ? Daniël en Rinaldo willen uitpakken met de echte, authentieke Italiaanse keuken. Kunnen ze de jury daar mee inpakken of vervallen ze in clichés ? Steven en Sofie willen voor een brasserie gaan, met een loungy sfeer. Amber en Elodie ambiëren een meer klassiek, gezellig restaurant. Vraag is of ze dat overtuigend kunnen verdedigen én of de twee jonge vrouwen hun zenuwen de baas kunnen. En Bart en Kris willen vooral werken met streekproducten. Houden ze zich daar aan en is dat voldoende om Yves Desmet, Willem Asaert, Aline Juliá en Vittorio Simoni voor zich te winnen ?

Feit is dat het voor alle duo’s een race tegen de klok wordt in de 2de aflevering van ‘Mijn Restaurant!’.