De duo's krijgen bezoek van de jury

12/09/2011 - 17:38

De duo’s zijn al een paar weken keihard aan het werk om hun culinaire droom waar te maken. Elke dag is een stap dichter bij de opening van hun zaak. Binnenkort krijgen ze dan ook de eerste klanten over de vloer en dat zijn juryleden Yves Desmet, Willem Asaert en Vittorio Simoni. Zij verwachten van elk duo drie voorgerechten, drie hoofdgerechten en drie desserts. Maar het moet snel gaan, want de jury zal maar één uur blijven. Voor deze opdracht heeft de jury 50.000 euro opzij gezet om te investeren. Maar, enkel de duo’s die goed presteren en de jury vertrouwen inboezemen komen in aanmerking om extra budget te winnen.

De nieuwe opdracht zet iedereen onmiddellijk aan het werk. Steven scoorde slecht tijdens de stage bij Wout Bru, maar hij is er rotsvast van overtuigd dat het met zijn eigen gerechten wel moet lukken. Daarom wil hij koken voor Sofie om haar te bewijzen dat hij wel degelijk een goeie koks is en later in zijn eigen keuken kan staan. Amber deed het heel goed onder Wout Bru, maar Elodie moet nog groeien. De zelfzekere uitstraling is er nog niet. Een testdiner met enkele kennissen moet de onzekerheden wegnemen.

Eef en Michaël krijgen in Blankenberge als eersten de drie juryleden over de vloer. Zo weet het West-Vlaamse duo niet alleen wat ze zelf waard zijn, maar ook of hun chef Raoul de goede prestaties kan doortrekken.

Na Blankenberge trekken Yves, Willem en Vittorio naar Aarschot. Bart kwam tijdens de stage bij Wout Bru als beste uit de bus. Bart is behoorlijk zelfzeker dat hij die goede prestatie verder kan zetten. Kris heeft minder gescoord tijdens de stage, maar hij blijft niet bij de pakken zitten. Hij studeert hard en probeert zijn kennis de hoogte in te duwen. De twee vrienden voelen zich dan ook klaar voor hun allereerste klanten…

 Tongeren staat na Aarschot op het lijstje van Yves, Willem en Vittorio. Rinaldo kon tot nu toe niet altijd even sterk overtuigen met wat hij zelf “de échte Italiaanse keuken” noemt. Bovendien vonden Yves en Willem de laatste keer zijn pasta te gewoontjes. En het ontbrak fraîcheur. De Italiaanse kok Rinaldo was op zijn tenen getrapt en hij wil er een erezaak van maken om de jury te overdonderen in de 5de aflevering van ‘Mijn Restaurant!’.

Ontdek meer over Mijn Restaurant!

Nieuwe fragmenten

Mijn Restaurant! programma informatie

Rani De Coninck geeft afspraak voor het vierde seizoen van Mijn Restaurant!. Aan de basis van het format wordt niet geraakt. Vijf duo’s krijgen in evenveel provincies een prachtig pand toegewezen, waarin ze voor de realisatie van hun culinaire droom strijden. Aan het einde van de rit blijft er één restaurant open. Dat kan zowel een topbrasserie, een klasse-Italiaan of een gastronomisch restaurant zijn. Maar welk concept de duo’s ook kiezen, de culinaire lat blijft zeer hoog liggen want er moet altijd op ‘outstanding’ niveau worden gekookt. Culinair recensent Willem Asaert, foodie Yves Desmet, marketingexpert Aline Juliá en architect Vittorio Simoni, die samen de nieuwe jury vormen, zullen hierover waken en de kandidaten naar de culinaire top coachen.

 

Andere programma's