De duo's genieten van hun openingsfeest

06/10/2011 - 16:08

De generale repetitie is achter de rug. In Tongeren laat deze test zijn sporen na want sous chef Roberta werd op het einde van de dag ontslagen. Maar Daniel en Rinaldo bleven niet bij de pakken zitten en vonden intussen een nieuwe sous chef.

In alle restaurants neemt de zenuwachtigheid toe: straks geven de duo’s immers hun openingsfeest en daar komt veel bij kijken. Maar in Tongeren en in Aarschot wachten ze nog steeds op het verdict van de jury: Mogen ze hun restaurant openen of niet? In Aarschot lopen Bart en Kris op de tippen van hun tenen. Ze hebben het onderste uit de kan gehaald voor hun financieel plan en hopen uit de grond van hun hart dat het goedgekeurd wordt én dat ze mogen openen. Ook in Tongeren staan Daniel en Rinaldo stijf van de zenuwen. En dan komt eindelijk de boodschap van Rani: de jury heeft de meest recente versie van het businessplan onder de loep genomen en geanalyseerd, en na veel wikken en wegen zijn ze tot de conclusie gekomen dat Aarschot en Tongeren mogen openen.

Nu alle restaurants de zegen van de jury hebben gekregen en hun restaurant mogen openen is het alle hens aan dek want straks komen honderden genodigden de officiële opening van hun restaurant mee vieren. In Dendermonde ziet Sofie het groots. Ze heeft de straat laten afzetten en er komt een tent te staan. Volgens Steven zal het feest zich zelfs uitbreiden tot aan de Grote Markt. In Blankenberge laten Eef en Michael een tent buiten zetten en de gasten mogen enkel onder begeleiding een kijkje nemen in Seaven. Eef en Michael willen hun pand proper houden voor de dag nadien, de eerste dag met betalende klanten. Bovendien willen ze om middernacht afsluiten, zodat ze op hun eerste openingsdag fris en monter zijn. Ook in de andere panden maakt iedereen zich klaar voor de grote openingsreceptie. Maar in Tongeren waren Daniël en Rinaldo zodanig bezig met hun businessplan dat ze zich weinig hebben kunnen voorbereiden op de receptie. In Ekeren gaan Amber en Elodie voor een partytent in de tuin. Maar Elodie is moe. En op zo’n momenten mist ze haar familie en vrienden uit het verre Limburg. Ze kijkt er uiteraard naar uit om die allemaal terug te zien. In alle panden steken ze tijd, energie en geld in hun officiële opening maar dat laatste is nu net het probleem in Aarschot. Daar hebben ze geen geld. Gelukkig kunnen Bart en Kris rekenen op de steun van heel Aarschot.

De volgende dag is opnieuw een grote dag voor de duo’s. Deze middag openen de 5 restaurants hun deuren voor de allereerste betalende klanten. De periode van oefenen en voorbereiden is voorgoed voorbij. Vanaf nu is het voor echt.

Ontdek meer over Mijn Restaurant!

Nieuwe fragmenten

Mijn Restaurant! programma informatie

Rani De Coninck geeft afspraak voor het vierde seizoen van Mijn Restaurant!. Aan de basis van het format wordt niet geraakt. Vijf duo’s krijgen in evenveel provincies een prachtig pand toegewezen, waarin ze voor de realisatie van hun culinaire droom strijden. Aan het einde van de rit blijft er één restaurant open. Dat kan zowel een topbrasserie, een klasse-Italiaan of een gastronomisch restaurant zijn. Maar welk concept de duo’s ook kiezen, de culinaire lat blijft zeer hoog liggen want er moet altijd op ‘outstanding’ niveau worden gekookt. Culinair recensent Willem Asaert, foodie Yves Desmet, marketingexpert Aline Juliá en architect Vittorio Simoni, die samen de nieuwe jury vormen, zullen hierover waken en de kandidaten naar de culinaire top coachen.