Ontdek de duo's en locaties van 'Mijn Restaurant!'

07/07/2011 - 10:15

Begin deze week hebben we de nieuwe jury van ‘Mijn Restaurant!’ voorgesteld en inmiddels hebben de kandidatenduo’s de sleutel van hun pand gekregen. Dit betekent dat de stukken van de puzzel rond zijn. We geven dan ook graag een woordje uitleg bij de deelnemers die het culinair avontuur aangaan en bij de panden waarin de restaurants worden ondergebracht. 

 

De kandidatenduo's

AMBER & ELODIE TREKKEN NAAR EKEREN (ANTWERPEN)

Amber (23) en Elodie (22) uit Geel vormen sinds anderhalf jaar een koppel, maar door hun verschillende werkuren zijn ze helaas niet zo vaak samen. Deelnemen aan Mijn Restaurant! lost dat probleem alvast op. Maar het is hun droom om vooral hun eigen baas te zijn en ook op professioneel gebied een team te vormen. Amber behaalde haar koksdiploma, maar de kneepjes van het vak leerde ze pas echt onder toezicht van Roger Souvereyns in het gerenommeerde restaurant van golfclub Bossenstein in Broechem. Amber weet goed wat ze wil in de keuken en staat er meer dan haar mannetje. Elodie wilde ook een carrière in de horeca, maar haar ouders vonden het secundair onderwijs iets te vroeg om zo’n specifieke studierichting te kiezen. Ze kwam in de verpleegkunde terecht en werd urgentieverpleegster. De adrenaline die deze job met zich meebrengt is volledig haar ding. Meedoen aan Mijn Restaurant! en een gezamenlijke droom kunnen verwezenlijken, zou de ultieme adrenalinerush zijn.

DANIEL & RINALDO TREKKEN NAAR TONGEREN (LIMBURG)

Daniel (29) en Rinaldo (33) wonen in Maasmechelen. Ze leerden mekaar tien jaar geleden kennen via een chatbox en het was onmiddellijk raak. Het koppel is vorig jaar getrouwd en zal in Tongeren een pand tot restaurant omvormen. Beide heren werken als chef in een andere zaak, maar samenwerken in hun eigen keuken tijdens Mijn Restaurant! is geen optie. Ze hebben naar eigen zeggen elk een totaal andere manier van werken. Daniel omschrijft zichzelf als een teamplayer, maar Rinaldo, met zijn Italiaans temperament, wil dat de zaken op zijn manier verlopen. Het is dan ook Rinaldo die de keuken voor zijn rekening zal nemen. Daniel wordt de man in de zaal. Een eigen restaurant runnen is voor beide heren een kinderdroom die nu wel erg dichtbij komt. Ze zijn dan ook vastbesloten om het onderste uit de kan te halen.

STEVEN & SOFIE TREKKEN NAAR DENDERMONDE (OOST-VLAANDEREN)

Steven (33) en Sofie (32) zijn jeugdvrienden uit Ninove die hun gemeenschappelijke droom gaan proberen te verwezenlijken in Dendermonde. Hoewel Sofie is opgegroeid in de horeca, kan ze naar eigen zeggen amper een ei bakken. Ze opende haar eigen kledingzaak waar ze haar passie voor mode en interieur volledig kon botvieren. Het ligt voor de hand dat ze zich met die talenten zal toeleggen op de zaal en het management. Sofie is een harde werkster die leeft op stress en adrenaline. Steven, die van opleiding stukadoor is, had op een dag zijn buik vol van zijn job. Hij besloot een ommekeer te maken en schoolde zich om tot kok. Sindsdien is koken zijn leven en werkte hij al in tal van restaurants. Het duo weet al goed wat ze van hun restaurant willen maken en kan niet wachten om eraan te beginnen. 

BART & KRIS TREKKEN NAAR AARSCHOT (VLAAMS-BRABANT)

Bart (26) en Kris (29) trekken naar Aarschot. Ze leerden elkaar kennen op een taalkamp waar Bart kok was en Kris zijn keukenhulp. Ze zijn sindsdien soulmates, die perfect op elkaar zijn ingespeeld. Leuvenaar Kris, die leraar van opleiding is, was tot twee jaar geleden een ware fastfoodjunkie. Vandaag is Kris flink wat kilo’s lichter en door met voeding bezig te zijn, heeft hij ontdekt wat écht lekker eten is. Met zijn charme en flair wil hij zich ontpoppen tot een perfecte maître. Bart heeft een koksopleiding gevolgd en werkte sindsdien als sous-chef en chef in verschillende restaurants en bistro’s. Hij is erg veeleisend voor zichzelf: Bart zal nooit iets serveren waar hij niet achter staat. Het is hun droom is om mensen culinair te verwennen in hun eigen restaurant. 

EEF & MICHAEL TREKKEN NAAR BLANKENBERGE (WEST-VLAANDEREN)

Eef (27) en Michael (28) zijn een koppel uit Wevelgem en zullen in Blankenberge een pand op de dijk inpalmen. Ze leerden mekaar kennen tijdens hun studententijd. Het koppel is nu zeven jaar verder en ontpopte zich als rasondernemers. In 2009 startten ze een binnenspeeltuin en vorig jaar openden ze ook nog een groentewinkel. Ze weten dus wat hard werken is: Michael heeft zijn handen vol met het runnen van zijn twee zaken. Bovendien geeft Eef nog steeds lichamelijke opvoeding aan kinderen met een beperking. Na de speeltuin en de groentewinkel is het weer tijd voor een nieuwe uitdaging. Sociaal contact is voor de extraverte Eef, die geen horecaervaring heeft, erg belangrijk. Het runnen van de zaal lijkt haar de ideale job. Michael leerde het klappen van de zweep in de brasserie van zijn ouders, waar hij jarenlang in de zaal heeft gestaan. Ondanks zijn zaalervaring en het feit dat hij geen chef is, zal Michael toch post vatten in de keuken. Zo denkt het duo op alle fronten de touwtjes in handen te kunnen houden.

 

De Panden

EKEREN (ANTWERPEN)

Amber en Elodie zullen voor ‘Mijn Restaurant!’ naar Ekeren trekken, een bruisend district van de stad Antwerpen met meer dan 22.000 inwoners. Het pand dat het koppel ter beschikking krijgt is ‘De Mangerie’, gelegen aan de Kapelsesteenweg en slechts enkele minuten verwijderd van de afrit Kleine Bareel op de E19. Gedurende vele jaren was ‘De Mangerie’ een gereputeerde brasserie, bekend in de wijde omgeving. Het restaurant sloot een tweetal jaar geleden. Het is een vrij groot en mooi pand, met een vrolijke gevel in Louisiana-stijl. Binnen zijn er twee verdiepingen en voor de zaak is er ruimte voor een groot zonneterras.  

TONGEREN (LIMBURG)

Daniel en Rinaldo mogen hun tenten opslaan in Tongeren, en meer bepaald in het pand aan Hotel Eburon. De stad staat dankzij de grondige renovatiewerken en investeringen van de voorbije decennia meer dan ooit op de toeristische kaart. Op culinair gebied worden vooral de ‘Tongerse Motten’ door velen gesmaakt en ook de fruitteelt die de regio Haspengouw te bieden heeft, staat in heel Vlaanderen bekend. Het Sint-Jacobsgasthuis werd in de tweede helft van de 12de eeuw gesticht in de functie van een herberg voor pelgrims die op bedevaart gaan naar Santiago de Compostella. Vandaag is dit gasthuis een viersterrenhotel midden in het hart van Tongeren. 

DENDERMONDE (OOST-VLAANDEREN)

Dendermonde is gelegen in Oost-Vlaanderen aan de monding van de Dender in de Schelde en maakt deel uit van de toeristische streek ‘het Scheldeland’. Naast de talrijke winkels, de vele scholen en de mooie ligging aan de Dender, staat Dendermonde voornamelijk bekend om de tienjaarlijkse ommegang van ‘Het Ros Beiaard’, een evenement dat uitgeroepen is tot UNESCO-werelderfgoed. Het pand dat Sofie en Steven ter beschikking krijgen, is een voormalig eet- en praatcafé in art decostijl. Het gebouw is gelegen in de buurt van het Marktplein en biedt zicht op het water. 

AARSCHOT (VLAAMS-BRABANT)

Aarschot wordt in de volksmond ook wel ‘de parel van het Hageland’ genoemd. De Vlaams-Brabantse stad telt ruim 28 000 inwoners en ligt langs de Demer, midden in het Hageland. Het is de streek van Ernest Claes en is genoegzaam gekend voor zijn wijnbouw. Het Oud Stadhuis vormt het decor voor het restaurant dat gerund zal worden door Bart en Kris. Het pand werd in 1926 gebouwd als bankkantoor, maar fungeerde na de beurscrash van 1928 als stadhuis van Aarschot. Na de verhuis van het stadsbestuur in 1970 stond het gebouw leeg. De ruime zaal met authentieke dakkoepels, de verschillende etages in art deco- en art nouveau-stijl en het grote dakterras maken dit pand de ideale locatie voor een horecazaak. 

BLANKENBERGE (WEST-VLAANDEREN)

Blankenberge is voor velen dé kuststad bij uitstek en trekt jaarlijks tal van toeristen aan. De hele zomer lang is het erg druk in de badplaats, die bijna 19 000 inwoners telt. Maar Blankenberge biedt niet enkel zee, strand en dijk. Er is ook de 'oude binnenstad', met zijn smalle straten en talrijke winkels waar nog veel herinnert aan het historisch verleden. Daarnaast zijn ook het casino, de vuurtoren, de verschillende monumenten en de pier ware eye catchers. Eef en Michael, die de eer van West-Vlaanderen verdedigen, krijgen een pand met een goeie ligging. Het gebouw bevindt zich namelijk aan het begin van de zeedijk, in de nabijheid van de pier. Het ruime terras biedt een prachtig zicht op het strand, de duinen en de haven. Ook het levendige stadscentrum en het casino liggen op een boogscheut verwijderd van het pand. 

Ontdek meer over Mijn Restaurant!

Nieuwe fragmenten

Mijn Restaurant! programma informatie

Rani De Coninck geeft afspraak voor het vierde seizoen van Mijn Restaurant!. Aan de basis van het format wordt niet geraakt. Vijf duo’s krijgen in evenveel provincies een prachtig pand toegewezen, waarin ze voor de realisatie van hun culinaire droom strijden. Aan het einde van de rit blijft er één restaurant open. Dat kan zowel een topbrasserie, een klasse-Italiaan of een gastronomisch restaurant zijn. Maar welk concept de duo’s ook kiezen, de culinaire lat blijft zeer hoog liggen want er moet altijd op ‘outstanding’ niveau worden gekookt. Culinair recensent Willem Asaert, foodie Yves Desmet, marketingexpert Aline Juliá en architect Vittorio Simoni, die samen de nieuwe jury vormen, zullen hierover waken en de kandidaten naar de culinaire top coachen.