De duo's bouwen een eigen mini-restaurant

06/09/2011 - 11:46

Tijdens de voorstelling van hun concept maakten Steven en Sofie uit Dendermonde de beste beurt bij de jury, wat resulteerde in een beloning van 35.000 euro. Eef en Michaël konden de jury niet overtuigen met hun concept en dat gold ook voor Amber en Elodie. Zij gingen dan ook met lege handen naar huis, want de jury investeert alleen in duo’s waarin zij echt gelooft.
 Naast de geldprijs wonnen Steven en Sofie ook professionele hulp van een designerbureau dat hun concept zal uitwerken. Maar de overige deelnemers worden niet in de kou gelaten. Jurylid Aline Juliá die als marketingexperte grote internationale bedrijven begeleidt, gaat de vier overige duo’s helpen in het op punt zetten van hun concepten.
 Maar vooraleer de deelnemers de plannen van hun concept omzetten in een echt restaurant, krijgen ze een laatste test geserveerd van de jury. Ze worden verwacht in een middelgroot Vlaams bedrijf, waar ze allemaal dezelfde blanco, lege stand krijgen. De duo’s moeten die stand omtoveren tot een miniversie van hun zaak. De look en feel van hun restaurant moet dus duidelijk naar voor komen. En uiteraard moet er ook gekookt worden. De werknemers van het bedrijf zullen voor één keer niet naar de cafeteria gaan voor hun lunch maar naar de minirestaurants. Het concept dat het best in de smaak valt, wordt door de jury beloond met nieuw investeringsbudget.
Maar wat de duo’s niet weten, is dat ook Yves Desmet, Willem Asaert en Aline Julia zich onder de werknemers mengen om een kijkje te nemen in de mini-resto’s en mee te proeven...

Ontdek meer over Mijn Restaurant!

Nieuwe fragmenten

Mijn Restaurant! programma informatie

Rani De Coninck geeft afspraak voor het vierde seizoen van Mijn Restaurant!. Aan de basis van het format wordt niet geraakt. Vijf duo’s krijgen in evenveel provincies een prachtig pand toegewezen, waarin ze voor de realisatie van hun culinaire droom strijden. Aan het einde van de rit blijft er één restaurant open. Dat kan zowel een topbrasserie, een klasse-Italiaan of een gastronomisch restaurant zijn. Maar welk concept de duo’s ook kiezen, de culinaire lat blijft zeer hoog liggen want er moet altijd op ‘outstanding’ niveau worden gekookt. Culinair recensent Willem Asaert, foodie Yves Desmet, marketingexpert Aline Juliá en architect Vittorio Simoni, die samen de nieuwe jury vormen, zullen hierover waken en de kandidaten naar de culinaire top coachen.