VTM slachtoffer van cyberaanval tijdens de finale van Mijn Pop-uprestaurant 2016

10/06/2016 - 11:29

Gisterenavond, tijdens de finale van Mijn Pop-uprestaurant, werd de VTM-website en de VTM-app slachtoffer van een cyberaanval. De problemen bij de voting gisteren zijn hieraan te wijten.   Na analyse vannacht en deze ochtend is het ondertussen duidelijk dat er een cyberaanval plaatsvond, meer bepaald een DDoS of Distributed Denial-of-Service attack. Op een aantal minuten tijd kwamen er gisterenavond 1,5 miljoen requests binnen van vervalste IP adressen.

De bedoeling van de cyberaanval was duidelijk om de websystemen van VTM plat te leggen en daardoor de voting onmogelijk te maken. Dat is niet gelukt. De cyberaanval heeft niet gezorgd voor het uitvallen van het systeem of een manipulatie ervan. Het heeft wel gezorgd voor vertraging. 

Wat de stemming zelf betreft, blijft de uitslag onveranderd. Op basis van het groot aantal stemmen dat binnenkwam, besliste de deurwaarder gisterenavond al dat de stemming representatief en dus geldig is.

Frank Mathys, directeur techniek: “MEDIALAAN is zeer sterk beveiligd tegen cyberaanvallen, maar het ziet er naar uit dat dit gaat om een laatste generatie van Denial-of-Service.  De komende tijd zullen we onze systemen nog meer en beter beveiligen.”

MEDIALAAN gaat nu klacht indienen bij de Computer Crime Unit van de Federale Politie.

Ontdek meer over Mijn Pop-uprestaurant!

Nieuwe fragmenten

Koop een souvenir uit één van de gesloten pop-ups

 

Heb je de voorbije weken spullen in één van deze restaurants zien staan die ook in jouw interieur zouden passen? Wil je een blijvende herinnering aan één van de duo's overhouden? Of ben je op zoek naar het ultieme koopje? Doe dan een bod op de verschillende items uit het restaurant en geef zo de inboedel een tweede leven.

Ga hier naar de veiling