Sven Ornelis en Kürt Rogiers zijn reporters ter plaatse in de finale

Op het Astridplein in Antwerpen en het Muntplein in Brussel stijgt de spanning volgende week naar een absoluut hoogtepunt. Op donderdag 5 juni 2014 speelt zich in de twee grootste steden van ons land namelijk de zenuwslopende finale af van Mijn Pop-uprestaurant!. Jeremy & Noémie of Hanne & Jaro: één van hen is rond de klok van 22.45 uur maar liefst 100.000 euro rijker.

De finale van Mijn Pop-uprestaurant! is voor de resterende duo’s dé apotheose van enkele loodzware, maar onvergetelijke maanden. Zij zijn helemaal klaar om er donderdag één groot slotfeest van te maken, samen met hun supporters én met reporters Sven Ornelis en Kürt Rogiers. Sven en Kürt maakten vanochtend via Q-music bekend dat ze aanstaande donderdag rechtstreeks verslag zullen uitbrengen vanuit Brussel en Antwerpen. Kürt snuift de sfeer op in Twenty-Two, terwijl Sven de temperatuur opmeet in Sticks & Stones.

De finale van Mijn Pop-uprestaurant! is voor de duo’s ook een moment van afscheid nemen, want Jeremy & Noémie en Hanne & Jaro zullen die avond voor de allerlaatste keer gerechten serveren in hun pop-uprestaurant. Die allerlaatste service is voor het eerst live te zien tijdens de finale. De gelukkigen die nog één keer mogen tafelen in Twenty-Two en Sticks & Stones zijn niet enkel vrienden, familieleden en genodigden, maar ook 8 wedstrijdwinnaars die de komende dagen via VTM worden gekozen.

Terwijl Sven en Kürt zich in de massa begeven, volgt Evi Hanssen het hele gebeuren op de voet vanuit de studio in Vilvoorde. Ze verwelkomt juryleden Sergio Herman, Sepideh Sedaghatnia en Max Borka om samen met hen terug te blikken op het parcours dat Jeremy & Noémie en Hanne & Jaro de voorbije maanden hebben afgelegd. Na een eenmalige aflevering van Wat Als? volgt voor de finalisten hét moment waarop ze de jury al dan niet uit de wagen zien stappen die voor hun pop-up stopt. Dan weten we welk duo door de kijker wordt uitgeroepen tot winnaar van Mijn Pop-uprestaurant! en naar huis gaat met 100.000 euro. 

Stem jouw favoriet naar de overwinning door de naam van de stad (Antwerpen of Brussel) te sms’en naar 6677 (€0,75/verzonden sms). Per gsm-nummer is slechts één stem geldig en stemmen kan tot donderdag 5 juni 2014, tijdens de live finale. 

In de voorlaatste aflevering van Mijn Pop-uprestaurant! op dinsdag 3 juni 2014 krijgen Jeremy & Noémie en Hanne & Jaro te horen dat de allerlaatste recensenten onderweg zijn naar hun pop-up. Gert De Mangeleer en Joachim Boudens van sterrenrestaurant Hertog Jan komen de gerechten in Twenty-Two en Sticks & Stones proeven om de kijker hun ultieme stemadvies te geven. Joachim is zelf ooit verkozen tot beste sommelier van België, Gert heeft de titel ‘European Chef of the Year’ achter zijn naam staan. De twee runnen ook zelf hun pop-uprestaurant Yellow en kennen het klappen van de zweep. Wie mag volgens hen als grote winnaar uit de bus komen?

Meer video's van Mijn Pop-uprestaurant!