Stefaan en Barbra trekken naar Kortrijk

Schouwburgplein ligt in de historische binnenstad van Kortrijk. Het plein ontstond na het slopen van de Grote Lakenhalle, die zwaar beschadigd was na bombardementen in 1944. Het Schouwburgplein is een groot rechthoekig plein met zicht op de Stadsschouwburg en verschillende partriciërshuizen in Vlaamse neorenaissancestijl. Het plein is autovrij en krijgt jaarlijks duizenden bezoekers over de vloer tijdens Sinksen, Student Welcome Concerts, het kinderkunstenfestival Spinrag en nu hopelijk ook tijdens de opnameperiode van Mijn Pop-uprestaurent!.

Burgemeester Vincent Van Quickenborne: “Met het Schouwburgplein kiest Kortrijk voor een centraal plein dat sinds lang één van de centra van bedrijvigheid is in Kortrijk. Ooit stond hier de Grote Lakenhalle, het vroegere commerciële centrum van onze stad. Vandaag is die halle verdwenen en vind je hier een evenementenplein. Het verbindt het station, het winkelwandelgebied en de Grote Markt. Mijn Pop-uprestaurant! staat hier dan ook perfect op haar plaats. Let the game begin.”

Stefaan & Barbra: “Omdat wij vier jaar lang samen een bed & breakfast hebben gerund, zijn we als koppel al sterk op elkaar ingespeeld. De oproep voor Mijn Pop-uprestaurant! kwam net op tijd, want sinds januari zijn we gestopt met onze zaak. De ideale kans om een nieuwe uitdaging aan te gaan. In ons pop-uprestaurant willen we de pure keuken terugbrengen. Zonder streepjes, zonder schuimpjes. Echt de pure keuken in al z’n eenvoud. Onze ultieme droom is om binnen enkele jaren een goed draaiende zaak te hebben. Die 100.000 euro kan alvast een duwtje in de rug zijn.”

Meer video's van Mijn Pop-uprestaurant!