Sepideh Sedaghatnia

Sepideh Sedaghatnia werd enkele maanden geleden door Gault & Millau verkozen tot sommelier van het jaar. Deze Iraanse schone uit Antwerpen werkt in het 2-sterrenrestaurant ’t Zilte van chef Viki Geunes. Het levensverhaal van Sepideh leest als een sprookje. Toen Sepideh zeventien was, verhuisde ze met haar familie naar België. Haar ouders droomden van een carrière in de petrochemie, maar nadat Sepideh een vakantiejob deed in de horeca, kreeg ze de smaak van de wijn te pakken. Ze startte een opleiding aan de hotelschool, volgde wijncursussen en werkte in hotels om daarna spontaan te solliciteren bij Viki Geunes. Ze is gepassioneerd door haar vak en zal ongetwijfeld haar passie en liefde voor de zaalbediening en voor wijn doorgeven aan de vijf Mijn Pop-uprestaurant!-koppels.
 
“Als zaalverantwoordelijke heb ik zelf veel ervaring in de zaal, en als sommelier ben ik gespecialiseerd in dranken. Dat zijn dus ook de gebieden waarop ik de duo’s wil coachen. Een goede zaalverantwoordelijke begeleidt de gasten doorheen het hele menu en dat is ook wat ik de kandidaten van Mijn Pop-uprestaurant! wil bijbrengen.”