Nathan en Deborah laten Hasselt swingen

Hasselt, Hoofdstad van de Smaak en dus de ideale plaats in Limburg om een pop-uprestaurant neer te poten. De stad Hasselt telt heel wat cafés, restaurants, bars en brasseries en de stad beschikt met de Grenslandhallen over een accommodatie voor nationale en internationale sport-, cultuur- of muziekevenementen, congressen en beurzen. Het Capucienenplein ontstond nadat de Kleine Capucienenstraat in 1973 afgeschaft werd voor de aanleg van de Twee Torenwijk en dat vanaf toen deel uitmaakte van het Torenplein. Het pleintje ligt tussen de Capucienenstraat en de Maastrichterstraat. De naam verwijst naar het vroegere capucienenklooster, dat op de plaats van het huidige Atheneum lag. De capucienen kwamen in 1616 naar Hasselt. In 1624 wijdden ze hun barokke kerk. Tot die datum heette de Capucijnenstraat nog de Warmoesstraat. In 1802 kocht de stad een deel van het klooster om er het Stedelijk College in onder te brengen. Dat werd later het Koninklijk Atheneum. Oudere Hasselaren herinneren zich nog dat in de Kleine Capucienenstraat het enige winkeltje was, waar men 'vieze boekjes' kon kopen. Volksfiguren uit de buurt waren 'de Bessem', 'de Prefek', 'Bollek', 'de Knots'

“Hasselt, de Hoofdstad van de Smaak, is gekend voor haar gezellige centrum met tal van cafés en restaurants. Het is dus de ideale plaats in Limburg om een pop-uprestaurant neer te poten. De ‘place to be’ wordt het Capucienenplein, een plek waar oud en nieuw Hasselt samenvloeien, pal in het centrum van de stad. Zelf ben ik alvast heel benieuwd naar het concept waarmee de Limburgse kandidaten gaan uitpakken. Ik wens hen in elk geval alle succes”, zegt burgemeester Hilde Claes.

“Deborah en ik zijn collega’s en werkten in een kledingzaak. We hebben allebei wel wat horecaervaring. Toen ik een half jaar in Hong Kong verbleef, heb ik er speciale restaurants leren kennen die enkel desserts serveren. Dus geen voor- of hoofdgerechten. Toen Deborah dit hoorde, was ze meteen dolenthousiast en besloot ze ons in te schrijven voor Mijn Pop-uprestaurant!. Heerlijke desserts, dat is dus ook het concept dat we in ons pop-uprestaurant willen hanteren en waarmee we het onderscheid willen maken”, aldus Nathan.

Meer video's van Mijn Pop-uprestaurant!