Maël en Stefanie maken Gent onveilig

Gent, de hoofdstad van Oost-Vlaanderen, ook de Arteveldestad of stad van de stroppendragers genoemd. Eigenzinning en authentiek, vol kennis en cultuur. Mijn Pop-Up Restaurant! vond zijn plaats op het Woodrow Wilsonplein. Dit plein is genoemd naar de Amerikaanse president Woodrow Wilson, maar is misschien voor velen beter gekend als ‘de Zuid’. Dit plein ligt namelijk in het zuidelijk deel van de stad Gent. Je vindt er het Zuidpark, een shoppingcenter, administratieve centra, de Gentse bibliotheek en de Capitole. Het plein is autovrij en enkel toegankelijk voor bussen en taxi's. Van hieruit ben je op enkele minuten in het centrum met toppers als het Gravensteen, de Koren- en de Graslei en de 3 torens, met o.a. de Sint-Baafskathedraal met zijn Lam Gods. Ook het Kunstenkwartier ligt op wandelafstand met het Kunstencentrum Vooruit, de Sint-Pietersabdij, het SMAK, het Museum voor Schone Kunsten en het STAM.  

Daniël Termont, burgemeester: “Het doet mij veel plezier dat ‘Mijn Pop-Up Restaurant!’ koos voor Gent. Dat is natuurlijk geen toeval: Gent is gekend om zijn honderden fijne adresjes waar je geweldig kan tafelen. Gent is de stad van de Flemish Foodies en de ‘Veggie-hoofdstad van Europa’, van Tierenteyn-mosterd en cuberdons, en zo veel meer. Genoeg inspiratie voor de kandidaat-koks!”

Maël & Stefanie: “Wij zaten samen op de middelbare school en kennen elkaar dus al 8 à 10 jaar. Horeca is altijd een deel van ons leven geweest, en een eigen zaak beginnen is onze grote droom. In ons pop-uprestaurant gaan we de lat sowieso hoog leggen. Ons concept? We stappen af van het ‘alledaagse restaurant’ en kiezen voor gezelligheid. Vooral het interieur zal een bijzondere twist hebben. Het zal speciaal zijn, het zal anders zijn, het zal funky zijn. En die lijn zal ook doorgetrokken worden naar de keuken.” 

Meer video's van Mijn Pop-uprestaurant!