Laatste kans om de jury te overtuigen

Te vaag, te braaf, te ver gezocht, te fout, te weinig samenhang; de voorbije weken gaven juryleden Sergio Herman, Sepideh Sedaghatnia en Max Borka hun ongezouten mening over de concepten die de Mijn Pop-uprestaurant!-duo’s hen voorschotelden. Na weken van intensief brainstormen, coachen en testen breekt voor hen nu hét moment aan waarop ze de jury moeten omver zien te blazen met hun finaal concept.

Zijn Deborah & Nathan definitief afgestapt van het dessertenrestaurant in Grease-stijl? Zit er ondertussen een rode draad in de visie van Noémie & Jeremy? Hoe integreren Barbra & Stefaan hun idee rond naaktfotografie in hun vispop-up? En kunnen Hanne & Jaro en Stefanie & Maël het enthousiasme van de jury warm houden? De antwoorden zien we in aflevering 5 van Mijn Pop-uprestaurant!.

Sergio, Sepideh en Max willen van elk duo weten wat hun finaal concept is geworden en vragen hen daarom om hun idee een laatste keer te komen voorstellen en verdedigen. Hoe ze dat doen, beslissen de kandidaten zelf. De jury wil wel een uitgewerkt dossier met menukaart zien en een naam voor hun pop-up horen. De inzet is groot, want Sergio, Sepideh en Max hebben opnieuw 60.000 euro te verdelen.

Een pop-up die eruitziet en aanvoelt als een huiskamer, dat was het vertrekpunt van Maël & Stefanie uit Gent. Aan originele ideeën hebben de dames geen gebrek. Een tafel die uit een kast komt, een bad in de zaal… hoe gekker hoe liever. Ondertussen hebben Stefanie & Maël verder nagedacht en werd alsnog beslist om hun concept aan te passen. Blijft de jury even enthousiast?

Het ‘kauwgomballenidee’ waarmee Deborah & Nathan uitpakten, kon op bitterweinig enthousiasme van de jury rekenen. Toch heeft het zelfvertrouwen van het Hasseltse duo een flinke boost gekregen, en dat heeft alles te maken met de komst van hun chef Luca. Deborah & Nathan namen een bocht van 180° en stellen vandaag hun finaal concept voor: fashion in combinatie met een Italiaanse menukaart. Gaat het duo eindelijk met extra budget aan de haal?

Hanne & Jaro hebben met Sticks & Stones een duidelijk concept voor ogen: hun gerechten serveren op een satéstokje. Maar wat zijn ze van plan met de 'stones'? Waar de jury het alleszins over eens was, is dat Jaro dringend een versnelling hoger moet schakelen. Misschien lukt dat wel nu het duo een chef heeft gevonden.

Noémie & Jeremy hebben duidelijk talent. Vooral Jeremy wist de jury al te bekoren met zijn kookkunsten. Alleen blijft hun concept keer op keer uiterst onduidelijk. Max Borka hielp het Antwerpse duo vorige week op weg, maar heeft zijn coaching ondertussen de nodige vruchten afgeworpen?

Stefaan & Barbra overtuigden tot nog toe met hun charme en sociale aanpak. Hun concept liet echter ruimte voor verbetering. De jury bleef telkens met veel vragen achter en daaraan heeft het Kortrijkse duo ondertussen flink gesleuteld. Jurylid Max Borka is razend benieuwd naar wat Stefaan en Barbra van plan zijn met hun idee om met naaktfoto’s te werken…

Dinsdag 18 maart, om 20.35 bij VTM.

Meer video's van Mijn Pop-uprestaurant!