Karel en Birger - FAQ

Algemeen

Hoelang blijven de pop-uprestaurants open?

Hoelang de pop-uprestaurants precies open blijven, kom je te weten tijdens het programma. Zeker kijken!

Reserveren

Hoe kan ik reserveren?

Alle reserveringen verlopen via het online reserveringssysteem Tablebooker. Het is dus niet mogelijk om telefonisch of per mail een tafeltje te reserveren. Een reservering kost niets.

Om de grote toeloop aan reservaties in goede banen te leiden, werken we met een virtuele wachtrij. Iedereen die een reservering probeert te plaatsen, krijgt een nummer toebedeeld. Je zal in chronologische volgorde aan de beurt komen. Als de pop-up volzet is, zal dat gemeld worden op de website.

Loopt er iets mis? Neem dan contact op met Karel en Birger via hun Facebook-pagina. Zij helpen je graag verder.

Vanaf wanneer kan ik reserveren?

Dat zal steeds tijdig gecommuniceerd via de officiële Facebook-pagina’s van de duo’s. Wees er zeker op tijd bij, want de plaatsen zijn zeer gegeerd.

Ik wil reserveren in een pop-up maar krijg de melding dat er helaas geen tafel meer beschikbaar is.

De pop-up is volzet. Indien de datum van jouw voorkeur niet langer beschikbaar is, dan raden we je aan om de pagina van Karel en Birger op Facebook in de gaten te houden. Misschien komt er wel opnieuw een tafel vrij.

Kan ik een groepsreservering doen?

Je kan maximaal voor vier personen reserveren. Voor meer personen dien je afzonderlijke reserveringen te plaatsen. Je voegt dan best aan de reservering toe dat het om een groepsreservering gaat. Dat kan via de link in de bevestigingsmail. Let wel, het is belangrijk dat je meer dan één reservering plaatst. Enkel dan kunnen reserveringen gecombineerd worden.

Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen.

De bevestigingsmail is mogelijk in je map met ongewenste e-mail beland. Als je de bevestigingsmail daar niet terugvindt, dan raden we je aan om opnieuw te reserveren of om contact op te nemen met Karel en Birger via hun Facebook-pagina. De reserveringen zijn volledig in handen van de duo’s. Bij VTM kunnen we bijgevolg niet nakijken of je reservering gelukt is of niet.

Ik wil mijn reservering annuleren.

Je kan je reservering annuleren via de link in de bevestigingsmail.

Ik wil mijn reservering wijzigen.

Je kan je reservering wijzigen via de link in de bevestigingsmail.

Ik heb eerder een reservatie geboekt, maar de pop-up is verdwenen uit de afvalrace. Wat nu?

Je reservatie wordt automatisch geannuleerd. Je wordt hiervan via mail op de hoogte gebracht.

Menukaart

Kan ik de menukaart op voorhand raadplegen?

De menukaart is niet online beschikbaar. Dit doordat deze op regelmatige basis aangepast zal worden. Je kan deze informatie wel terugvinden op de Facebook pagina van Karel en Birger.

Wat is de richtprijs van de menu's?

De prijzen zijn marktgebonden. De duo's krijgen de richtlijn om de prijzen democratisch te houden.

Kan ik vegetarisch eten in de pop-up?

Als je vegetarisch wenst te eten, dan raden we je aan om deze info toe te voegen aan je reservering via de link in de bevestigingse-mail.

Ik ben allergisch voor een bepaald voedingsmiddel. Hoe kan ik dat doorgeven?

We raden je aan om deze info toe te voegen aan je reservering via de link in de bevestigingse-mail.

Praktisch

Waar staan de pop-ups?

Je kan de pop-ups in Blankenberge bezoeken op het Bevrijdingsplein. Dit ligt aan de westkant van de jachthaven, op weg naar het Westerstaketsel. Vanuit het centrum kun je ofwel langs de haven wandelen, ofwel het overzetbootje (€ 1) ter hoogte van de Zeedijk nemen.

Wat zijn de openingsuren van de pop-ups?

De openingsuren van de pop-up kan je hier terugvinden.

Wat zijn de parkeermogelijkheden?

Parkeren kan: Aan beide zijden van de Koninklijkebaan (N34), de invalsweg naar Blankenberge vanuit Wenduine. Parkeerterrein (betalend) in de buurt: Havenplein Klik hier voor meer uitgebreide parkeerinfo.

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Je kan in de pop-ups enkel met een bank- of kredietkaart betalen.

Zijn er gerechten voor kinderen voorzien?

Als je een kindergerecht wenst te bestellen, dan raden we je aan om dat toe te voegen aan je reservering via de link in de bevestigingsmail.

Zijn er kinderstoelen beschikbaar?

Een kinderstoel kan je best reserveren via de link in de bevestigingsmail.

Zijn de pop-uprestaurants toegankelijk voor rolstoelgebruikers?

Alle pop-uprestaurants zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Zijn dieren toegelaten in de pop-uprestaurants?

Enkel blindengeleidehonden worden toegelaten in de pop-uprestaurants.

Welke activiteiten zijn er in de buurt?

Wat verderop langs de kade kan je zeehonden spotten op het zeehondenponton. Infoborden geven je enkele weetjes mee. Zin in een boottochtje? Meevaren kan met de Watertaxi of met Wavefun. Het overzetbootje vaart tussen het Wester-en het Oosterstaketsel, zo ben je snel op de Zeedijk. Kids? Ravotten kan in Kidplay en Kidkarting in het Leopoldpark of indoor bij Goolfy minigolf op de Zeedijk. Voor een volledig attractieoverzicht klik hier . Vlakbij zijn er enkele eet- en drinkgelegenheden zoals restaurant Cabo, restaurant Oesterput en bistro Zee Zee. Klik hier voor nog meer keuze.

Is Blankenberge gemakkelijk bereikbaar?

Met de wagen: invalswegen zijn de N34 via Wenduine of Zeebrugge en de N371 vanuit Brugge. Met de trein: eindhalte is Blankenberge Station. Met de tram: de halte Harendijke bevindt zich het dichtst bij de pop-ups.

Kan ik in de buurt overnachten?

Vind een passende overnachting via het hoteloverzicht Blankenberge . Je vindt er ook meer informatie over andere types logies. Heb je nog vragen, bel gerust de dienst Toerisme, 050 636 620 tussen 9u en 11u45 of tussen 13u30 en 17u.