De pop-ups openen de deuren!

Vanaf morgen, zaterdag 28 maart, kan heel Vlaanderen ontdekken wat de vijf duo’s van Mijn Pop-uprestaurant! in petto hebben. De gloednieuwe pop-ups openen dan de deuren voor het grote publiek. Vanavond, vrijdagavond 27 maart 2015 worden de pop-ups al officieel geopend door burgemeesters Bart De Wever, Hilde Claes en Christoph D’Haese, minister Guy Vanhengel en schepen Johan Vande Lanotte. Na de openingsspeech en het doorknippen van de lintjes, heffen ze samen met de duo’s en hun kersvers team het glas. 

Sinds een week kan er gereserveerd worden in de verschillende pop-uprestaurants. Hopelijk kan de keukenbrigade het hoofd koel houden tijdens de coup de feu en heeft het zaalpersoneel de beentjes ingesmeerd, want de reservaties lopen als een trein en vanaf morgen begint het voor écht. 

Deze pop-ups openen de deuren: 

AALST - Origó

Jonas & Fee waren al van het begin heel duidelijk over de invulling van hun pop-uprestaurant. Op het menu vind je alleen maar gerechten bereid volgens het paleo-principe en voor het interieur gingen ze zelf aan de slag met hout. Origó staat voor ‘oorsprong’ en dat brengen ze alvast op het bord: pure natuurkeuken, geïnspireerd op het eetpatroon van de jager-verzamelaar. Een lijn die Jonas & Fee ook doortrekken in hun interieur. 

Bekijk de interieurfoto's van Aalst

ANTWERPEN - Manil's

De Gedempte Zuiderdokken krijgen een exotisch tintje. Manil’s, het restaurant van Mieke & Lieve, staat voor Food for the Soul en ze trekken resoluut de kaart van de Southern Kitchen. De naam Manil’s is een eerbetoon aan hun overleden opa en broertje. De pop-up in het bruisende hart van Antwerpen, kreeg een warme inrichting met hout en aardse kleuren. 

Bekijk de interieurfoto's van Antwerpen

BRUSSEL - Ket!

Miguel & Liselotte, beiden uit Geraardsbergen, brengen hun kijk op streetfood bij KET!. Ze brengen menu’s die verwijzen naar bekende plaatsen in Brussel en geven typische Belgische gerechten een originele, frisse twist. Een street artist zorgde voor kleurrijke wanden. Deze KET! is fris, jong én klaar om Brussel te veroveren. 

Bekijk de interieurfoto's van Brussel

HASSELT - Asparaguus

Aan de Kolenkaai in Hasselt werken Dries en Guus met één van de mooiste streekproducten uit Vlaanderen: asperges. Naast asperges staan er nog heel wat Limburgse specialiteiten op het menu waaronder Achelse kazen en Limburgse vlaai. Het interieur is huiselijk, want Dries & Guus willen vooral dat iedereen zich thuis voelt in hun Asparaguus. 

Bekijk de interieurfoto's van Hasselt

OOSTENDE - Buff

Beef Unites Family and Friends oftewel BUFF, zo heet het pop-uprestaurant van Thomas & Alexia. Op de zeedijk van de Koningin der Badsteden worden dus geen Oostendse vispannetjes geserveerd, maar wel zeer kwalitatief rundsvlees. Je kan er rund van kop tot teen proeven en dit in de sfeer van een authentieke slagerij. 

Bekijk de interieurfoto's van Oostende

Meer video's van Mijn Pop-uprestaurant!