Bijna 10.000 reservaties voor de pop-uprestaurants!

Een week nadat de reservaties voor Mijn Pop-uprestaurant! van start gingen, hebben de vijf pop-ups de kaap van 10.000 reservaties bijna bereikt. Tablebooker, het bedrijf dat de online reservaties verwerkt, registreerde op maandag 31 maart 2014 exact 9.812 boekingen in de verschillende restaurants. Vooral wie op zoek is naar een tafeltje in Brussel of Gent kan zich maar beter haasten, maar ook in de andere steden lopen de reservaties vlotjes binnen.

Sinds afgelopen weekend draaien de pop-uprestaurants op volle toeren. Hoe de duo’s het er enkele dagen voordien van afgebracht hebben tijdens de generale repetitie, zien we op dinsdag 1 april 2014 in aflevering 9 van Mijn Pop-uprestaurant!. In elk restaurant komen veertig personen proeven van het eten, van de sfeer en van het concept. Onder hen dertig winnaars van een wedstrijd op VTM en Q-music en een tiental familieleden. Voor de vijf duo's en hun teams dé ultieme kans om te bewijzen dat ze er staan. Tenminste, als ze erin slagen om hun klanten tevreden naar huis te sturen...

Om te kunnen bijsturen waar nodig krijgen de kandidaten eerst te horen hoe veel punten de jury toekent aan hun pop-up. Barbra en Stefaan zijn net niet gebuisd, al is de keuken van chef Wolfgang dat wel. De jury was unaniem: het Kortrijks duo kan maar beter op zoek gaan naar een nieuwe kok. Na een grondige evaluatie hebben Barbra en Stefaan een besluit genomen.

In Antwerpen grijpen Noémie en Jeremy hun kans om voor eens en voor altijd het concept  van hun pop-up af te kloppen. Ze gaan met Twenty-Two voor een ‘urban farm’ en brengen het platteland naar de stad. Het duo blijft strijdvaardig en hoopt op een vlotte generale repetitie. Ze hebben dringend nood aan een opsteker, na de negatieve commentaar van de jury.

Hanne en Jaro hebben Sergio, Sepideh en Max wél overtuigd. Het succes hebben ze weliswaar voor een groot deel te danken aan hun chef Ken Verschueren. Het Brusselse duo beseft dat ze het ook zonder hun grote troef moeten zien te redden en wil daarom dat hun team een versnelling hoger schakelt. De generale repetitie zal moeten uitwijzen of hen dat ook effectief lukt.

Ook in Gent moet het tempo danig opgedreven worden. Maël en Stefanie hebben namelijk toch besloten om elke klant twee variaties van elk gerecht voor te schotelen: één op klassieke wijze in een pot op tafel en één moderne deconstructieversie, een techniek waarbij een gerecht na ontleding van de smaken en ingrediënten op een andere en verrassende manier wordt samengesteld. Een hele uitdaging dus voor het keukenteam. Welke pop-ups zijn helemaal klaar voor de grote opening en wie steekt maar beter een tandje bij?

Dinsdag 1 april 2014 om 20.35 bij VTM

Meer video's van Mijn Pop-uprestaurant!