Alex Callier vervoegt Sepideh Sedaghatnia en Sergio Herman in de jury van Mijn Pop-uprestaurant!

Het startschot is gegeven. Gisteren werd het nieuwe seizoen van Mijn Pop-uprestaurant! afgetrapt met een grote selectiedag voor de duo’s met de origineelste ideeën. Honderden kandidaten schreven zich in voor het nieuwe seizoen, maar alleen de besten mochten hun wilde plannen voorstellen aan de driekoppige jury van Mijn Pop-uprestaurant!. Vaste waarden Sergio Herman en Sepideh Sedaghatnia zijn opnieuw van de partij en worden deze keer bijgestaan door kersvers jurylid Alex Callier.

Alex Callier is in Vlaanderen, en ver daarbuiten, bekend als dé man achter Hooverphonic. Als een echte ondernemer die erover waakt dat elk detail goed zit en zo grote successen boekt. Minder bekend bij het grote publiek is zijn passie voor het culinaire. Als rasechte foodie maakte hij in 2010 al furore in het VTM-programma MasterChef, waarin hij het tot de halve finale schopte en het hoofd koel wist te houden onder het strenge oog van topchefs Peter Goossens en Stéphane Buyens. Streng zal Alex ook zijn voor de duo’s uit Mijn Pop-uprestaurant, want alleen het beste is goed genoeg.

Muziek en koken: het zijn de twee grootste passies in het leven van Alex Callier. “Als ik geen muzikant was, zou ik kok geworden zijn. Voor mij is het dan ook een evidente keuze om mij in dit nieuwe avontuur te storten. Vanuit mijn drang naar perfectionisme en het eeuwig zoeken naar het juiste concept, denk ik absoluut dat ik mensen kan begeleiden bij het opstarten van hun ideale pop-uprestaurant, waar elk detail het verschil kan maken”, aldus Alex Callier. Deze pittige persoonlijkheid zal samen met Sepideh Sedaghatnia en Sergio Herman het vaste team vormen dat de deelnemers ondersteunt en adviseert.

Welk duo in de voetsporen treedt van Hanne en Jaro, het piepjonge koppeltje dat vorig jaar voor het oog van meer dan 900.000 kijkers naar huis ging met 100.000 euro en een pak ervaring, weten we pas binnen enkele maanden. De kandidatenoproep van Evi Hanssen meteen na de finale werd alvast enthousiast onthaald. Uit de honderden inzendingen werden de beste duo’s geselecteerd die op zaterdag 31 januari 2015 voor het eerst voor de jury opdaagden. Tijdens de grote selectiedag moesten zij Sergio Herman, Sepideh Sedaghatnia en Alex Callier tonen wat ze in hun mars hebben. Er werd duchtig gekookt en geproefd, en Evi Hanssen ging al eens polsen naar de creatieve ideeën en wilde plannen. Het resultaat van de grote selectiedag blijft nog even een goed bewaard geheim, maar vast staat dat de duo’s uit het nieuwe seizoen van Mijn Pop-uprestaurant! begonnen zijn aan één van de grootste avonturen uit hun leven.

Vanaf maart te zien op het VTM-scherm.  

Meer video's van Mijn Pop-uprestaurant!