Sergio Herman en Marcelo Ballardin

"Ik geniet er echt van om zoveel enthousiasme en culinaire passie vanop de eerste rij mee te mogen maken. En ik kan jullie verzekeren: Marcelo en ik werden al aangenaam verrast", aldus Sergio. En Marcelo vult aan: "Ik verwacht geen driesterrenmaaltijd, gewoon lekker eten zoals je bij vrienden krijgt voorgeschoteld. Maar ik verwacht wel dat de kandidaten de essentie van koken onder de knie hebben."

Marcelo groeide op in Brazilië met zijn Italiaanse vader en Braziliaanse moeder. Voor zijn culinair parcours begon, reisde hij langs Florida en Italië om iets te betekenen in de muziekwereld. Hij kwam er de liefde tegen en verhuisde nadien naar Gent, waar hij in sneltempo Nederlands leerde en een opleiding biologie startte. Hij was pas 28 toen hij besloot om een culinair pad in te slaan en de koksopleiding in Londen te starten bij ‘Le Cordon Bleu’. Daarna ging hij bij de beste chefs aan de slag; eerst bij ‘Hertog Jan’ in Brugge en vervolgens bij ‘Pure C’ in Cadzand van – jawel – Sergio Herman. Daar schakelde head chef Syrco Bakker hem al snel in voor de ontwikkeling van nieuwe gerechten voor ‘Pure C’. In 2014 opende Marcelo zijn eigen restaurant ‘OAK’ in Gent. Drie jaar later kreeg hij zijn eerste Michelinster en scoorde hij 16/20 in de gids van Gault&Millau.

Sergio Herman erfde de liefde voor het keukenvak zelf van zijn vader, die hij jarenlang als gedreven chef aan de slag zag. De twee stonden samen achter het fornuis in het populaire restaurant Oud Sluis, dat onder Sergio’s bewind met drie sterren werd bekroond. 25 jaar later, op 22 december 2013, sloot Sergio Herman de deuren van Oud Sluis. Sinds 2014 houdt hij samen met zijn rechterhand Nick Bril het restaurant The Jane open in Antwerpen. Daarnaast ondersteunt Sergio het team van Syrco Bakker bij tweesterrenrestaurant Pure C in Cadzand aan.