'Villa Esperanza': authentiek of oubollig?

30/07/2010 - 16:05

Maandag 2 augustus bezoeken we 'Villa Esperanza'. Sinds de kinderen het huis uit zijn hebben Gustaaf (56) en Maria (57) hun geld geïnvesteerd in een prachtig authentiek herenhuis uit 1904.

Gustaaf woonde al zijn hele leven in Tongeren en passeerde elke dag voorbij dit beschermd erfgoed. Toen hij zag dat de woning te koop stond, aarzelde hij dan ook geen seconde. Gustaaf is een echte spraakwaterval die voor serieus wat entertainment zorgt, terwijl Maria zorgt dat alles tot in de kleinste details in orde is.

Voor een lekker en uitgebreid ontbijt ben je bij haar aan het juiste adres. 'Brood dat meer dan 30 minuten oud is, is niet meer echt vers', aldus Maria. Zo blijft ze natuurlijk wel even bezig wanneer de ene gast om 6u30 wil ontbijten en de andere pas om 10u.

’Villa Esperanza’ is oubollig ingericht maar daar tilt Gustaaf niet aan: 'Ik wil er niet over stoefen, maar ‘t is hier af af af'.

Adres:

Villa Esperanza
Bilzersteenweg 155
3700 Tongeren
012/23.12.22

'Met Vier in Bed', maandag 2 augustus om 20.20

Ontdek meer over Met Vier in Bed

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Met Vier in Bed test de gastvrijheid van Vlaanderen tot Marokko

Deze zomer worden de bedden opnieuw opgemaakt en de ontbijtjes opgediend voor het nagelnieuwe, negende seizoen van Met Vier in Bed. Wegdromen kan vanaf maandag 11 juni 2018 bij 44 nieuwe en unieke logeeradressen. In eigen land worden o.a. de Ardennen, de zee en historische steden als Brugge en Gent bezocht. Maar ook zuiderse bestemmingen ontbreken deze zomer niet: Met Vier in Bed verblijft twee weken onder de Franse zon, verkent de Portugese kuststreek én trekt voor het eerst naar Marokko. Een avontuurlijke kamelentocht in de woestijn of slenteren door de souks in Marrakesh: het kan allemaal in het land van duizend-en-een-nacht. Maar hoe gastvrij zijn ze in het verre Oosten?

Ook dit seizoen is er voor ieder wat wils: zo wordt er een bezoek gebracht aan de eerste saffraanboerderij van België, wordt er gepuzzeld in een Cluedo-B&B en wordt de sfeer opgesnoven in een voormalige retraite voor paters.

Aan het succesvolle concept werd niét gesleuteld. Ook dit jaar verblijven vier duo’s – soms ook een enkele uitbater – een dag en een nacht in elkaars B&B. Na afloop evalueren ze met een vakkundig oog de kamer, het ontbijt, de hygiëne, de activiteit en de gastvrijheid. Hun appreciatie in de verschillende categorieën vertalen ze in bedjes. De B&B die op het einde van de week het hoogste aantal bedjes heeft verzameld, wordt uitgeroepen tot weekwinnaar en mag de Met Vier in Bed-trofee in ontvangst nemen.

B&B's

Extra