MAISON HAYAT (BENINA EN KARIM)

Toen haar man enkele jaren geleden stierf, wist de West-Vlaamse Benina niet meer wat te doen met haar leven. Via Facebook leerde ze de Marokkaanse Karim kennen die haar steunde in die moeilijke periode, terwijl ze van haar familie geen steun kreeg. Ze had 1 dochter, maar die sprak al een tijdje niet meer met haar, omdat het niet boterde tussen haar man en ouders. Haar eigen ouders lieten Benina ook vallen toen ze wisten dat ze met een Marokkaan optrok. Die racistische praat bracht Benina alleen maar dichter bij Karim. Benina had vroeger altijd de droom om een B&B te openen, maar haar man zag dat nooit zitten. Nu hij gestorven was, besloot Benina die droom terug op te pikken en een B&B te openen in het buitenland. Ze heeft verre Israëlische roots en vond Israël bijgevolg een goede locatie voor haar B&B. Toen ze naar Israël trok om er een pand te zoeken, bleek alles onbetaalbaar en vond ze er niet wat ze zocht. Tijdens haar verblijf in Israël bleef ze dag en nacht in contact met Karim via de webcam. Ze kregen gevoelens voor elkaar en op haar terugweg naar België kreeg ze plots een ingeving. Op drie weken tijd verkocht ze haar hebben en houden in België en vertrok ze naar Marokko om daar haar B&B te openen. Aan de luchthaven in Marrakech zag ze Karim voor het eerst in het echt. Het plaatje klopte volledig, ze trouwden, kochten een appartement en bouwden samen een B&B in de Rozenvallei. In april 2016 opende Maison Hayat haar deuren.

Van de 6 kamers hebben enkel de Rozenkamer en de Honingkamer eigen sanitair. De andere kamers hebben een toilet en douches op de gang.

Er wordt bij aankomst van nieuwe gasten telkens een fruitmandje op de kamer gezet. Als de gasten het wensen, kunnen ze gebruik maken van roomservice en dienen Benina en Karim het eten in de kamer op. Dat gebeurt bijna uitsluitend op (huwelijks)verjaardagen. Helemaal op het hoogste terras is het ook heerlijk om te slapen onder de sterrenhemel. Dat is geen officiële kamer, maar Benina vindt het zelf heerlijk om te doen. Met een kikkerconcert en een prachtige zangvogel op de achtergrond kan je er romantisch naar de sterren kijken.

Bezoek de website van deze B&B