'Huis bij de Lieve', landelijk gelegen

30/07/2010 - 16:57

De B&B ‘Huis bij de Lieve’ in het landelijke Lovendegem wordt woensdag 4 augustus bezocht. Wat velen denken, wordt door de gastvrouw zelf ontkracht. Lieve verwijst immers niet naar de voornaam van de gastvrouw, wel naar de familienaam ‘Lievens’ en tevens de rivier ‘de Lieve’ die achter het huis van Ariane (37) en Sven (41) stroomt.

Ariane is een ambitieuze vrouw die haar drukke job opgaf om meer tijd met haar 3 kids door te brengen. Zo rees het idee om een eigen B&B uit te baten, met het gekende gevolg. Nu haar jongste zoon bijna naar school moet, is Ariane alweer op zoek naar een nieuwe uitdaging. Sinds kort volgt ze bijvoorbeeld een cursus rond kruiden om zelf badolies en kruidenthee te bereiden. Ze kan niet stilzitten en vult haar tijd dan ook met het maken van gebakjes of de kweek van eigen groenten. Het koppel en hun klanten eten steeds apart. Enkel de tuin wordt met de gasten gedeeld. Zo kan iedereen toch nog zijn privacy behouden.

Adres:

Huis bij de Lieve
Bredestraat 161
9920 Lovendegem
0473/52.61.26

'Met Vier in Bed', woensdag 4 augustus om 20.20

Ontdek meer over Met Vier in Bed

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Met Vier in Bed test de gastvrijheid van Vlaanderen tot Marokko

Deze zomer worden de bedden opnieuw opgemaakt en de ontbijtjes opgediend voor het nagelnieuwe, negende seizoen van Met Vier in Bed. Wegdromen kan vanaf maandag 11 juni 2018 bij 44 nieuwe en unieke logeeradressen. In eigen land worden o.a. de Ardennen, de zee en historische steden als Brugge en Gent bezocht. Maar ook zuiderse bestemmingen ontbreken deze zomer niet: Met Vier in Bed verblijft twee weken onder de Franse zon, verkent de Portugese kuststreek én trekt voor het eerst naar Marokko. Een avontuurlijke kamelentocht in de woestijn of slenteren door de souks in Marrakesh: het kan allemaal in het land van duizend-en-een-nacht. Maar hoe gastvrij zijn ze in het verre Oosten?

Ook dit seizoen is er voor ieder wat wils: zo wordt er een bezoek gebracht aan de eerste saffraanboerderij van België, wordt er gepuzzeld in een Cluedo-B&B en wordt de sfeer opgesnoven in een voormalige retraite voor paters.

Aan het succesvolle concept werd niét gesleuteld. Ook dit jaar verblijven vier duo’s – soms ook een enkele uitbater – een dag en een nacht in elkaars B&B. Na afloop evalueren ze met een vakkundig oog de kamer, het ontbijt, de hygiëne, de activiteit en de gastvrijheid. Hun appreciatie in de verschillende categorieën vertalen ze in bedjes. De B&B die op het einde van de week het hoogste aantal bedjes heeft verzameld, wordt uitgeroepen tot weekwinnaar en mag de Met Vier in Bed-trofee in ontvangst nemen.

B&B's

Extra