HOF TER BOONE (Marleen & Johan)

Johan en Marleen hebben samen een eigen zaak in aanhangwagens en metaalconstructies in Ichtegem. Marleen wou het wat rustiger aan doen in de zaak en droomde van een eigen B&B nadat ze hotelschool had gevolgd. Toen de twee besloten om naar het landelijke Sint-Jacobs-Kapelle te verhuizen voor de rust en natuur, was dit het ideale moment om een eigen B&B te openen. 

Ze kochten een oude hoeve waarin ze alles opnieuw moesten opbouwen en ze bouwden er hun eigen huis en een B&B die los staat van hun privégedeelte. De volledige werken namen zo’n 10 jaar in beslag. In 2014 opende de B&B die 4 kamers telt met elk hun eigen badkamer en afgesloten wc. De grootste troef van Hof ter Boone is volgens Johan en Marleen hun uitgestrekte tuin. Je kan er onder andere een sauna, jacuzzi en zwemvijver terugvinden. Paardenliefhebbers kunnen hun paarden meenemen naar de B&B en tegen betaling op stal zetten.

Vanaf de B&B start een eigen wandelroute rond het domein die je te paard of te voet kan volgen. Ook in de B&B zelf is er van alles te beleven. Zo is er in het jachthuisje, een bijbouw aan de privéwoning van Marleen en Johan, een honesty bar met echte toog en je kan er poolen, flipperen en tafelvoetbal spelen in de ontspanningsruimte. Volgens hen een ideale vakantie voor gezinnen met plezier voor groot en klein. De B&B wordt dan ook geregeld volledig afgehuurd door families en dient dan als een soort vakantiehuisje. De streek van de Westhoek staat voor Marleen en Johan centraal in het uitbaten van de B&B. Zo is de B&B opgebouwd in zijn oorspronkelijke, landelijke hoevestijl, refereren de kamers naar de streek en werkt Marleen voor het ontbijt met zoveel mogelijk ambachtelijke producten uit Diksmuide en omgeving.

Bezoek de website van deze B&B