'Hoeve De Schapenkop', een oord voor de allerkleinsten

22/07/2010 - 15:00

'Hoeve De Schapenkop' wordt bezocht op dinsdag 27 juli. Toen Bert (39) en Vero (36) 6 jaar geleden hun hoeve in Ronse kochten was één ding zeker: er zouden verschillende logeerkamers komen voor alle familieleden die veraf woonden. Natuurlijk zou de familie de deur niet plat lopen, dus waarom geen B&B openen?

Een gepaste naam vinden was eenvoudig. De bakermat van het koppel is Nieuwkerke-Waas, waar de inwoners ‘schapenkoppen’ worden genoemd. Kind- en diervriendelijkheid en ecologisch handelen staan centraal in B&B ‘Hoeve De Schapenkop’ van Vero en Bert. Een wauw-effect zal het koppel niet bereiken met het interieur maar dat streven ze ook niet na. 'Alles staat hier in het teken van familiaal gezinsgeluk. Overal is aan de allerkleinsten gedacht', aldus het gelukkige koppel. Kinderbestek, babybadjes, verhoogde stoelen en speelhoekjes: je vindt het er allemaal.

En met hun schapen, konijntjes, kippen, hond, geitjes, bok, cavia’s en 2 varkens, waan je je in een heuse kinderboerderij. Water voor de wasmachine en het toilet is afkomstig van 2 grote regenputten en ook gebruiken Vero en Bart gerecycleerd toiletpapier, spaarlampen en –douchekoppen en biologische producten. ‘De Schapenkop’ kreeg van Toerisme Vlaanderen dan ook het ecolabel ‘De Groene Sleutel’.

Adres:

Hoeve De Schapenkop
Maagdenstraat 36
9600 Ronse
055/49.91.61

'Met Vier in Bed', dinsdag 27 juli om 20.45

Ontdek meer over Met Vier in Bed

Nieuwe fragmenten

Schrijf je in voor 'Met Vier in Bed'

Ben je ook trots op je B&B, vakantiehuis of familiaal hotel in binnen-of buitenland? Wil je je levenswerk in de kijker zetten of kan je nog nuttige tips gebruiken? Schrijf je dan in voor een nieuw seizoen van 'Met Vier in Bed'.

Stuur een mailtje met je gegevens en die van je B&B naar metvierinbed@eyeworks.tv

Maak kans op het Met Vier in Bed-boek!

Met Vier in Bed bestaat nu ook als boek! Het meer dan 200 pagina’s dikke boek biedt een selectie van de meest inspirerende B&B’s uit België, Frankrijk en Nederland van alle seizoenen van het programma. De vele foto’s én massa’s insidertips voor verrassende activiteiten in de omgeving van de B&B’s laten de vakantiekriebels meteen opflakkeren.

 

Sta je al te popelen om je volgend uitstapje te boeken? Mooi zo! Want VTM geeft enkele exemplaren van het Met Vier in Bed-boek weg. Doe hier mee met de wedstrijd

B&B's (Seizoen 8)

Extra