Hoeve De Schapenkop (Bert & Vero)

'Hoeve De Schapenkop' wordt bezocht op dinsdag 27 juli. Toen Bert (39) en Vero (36) enkele jaren geleden hun hoeve in Ronse kochten was één ding zeker: er zouden verschillende logeerkamers komen voor alle familieleden die veraf woonden. Natuurlijk zou de familie de deur niet plat lopen, dus waarom geen B&B openen?

Een gepaste naam vinden was eenvoudig. De bakermat van het koppel is Nieuwkerke-Waas, waar de inwoners ‘schapenkoppen’ worden genoemd. Kind- en diervriendelijkheid en ecologisch handelen staan centraal in B&B ‘Hoeve De Schapenkop’ van Vero en Bert. Een wauw-effect zal het koppel niet bereiken met het interieur maar dat streven ze ook niet na. 'Alles staat hier in het teken van familiaal gezinsgeluk. Overal is aan de allerkleinsten gedacht', aldus het gelukkige koppel. Kinderbestek, babybadjes, verhoogde stoelen en speelhoekjes: je vindt het er allemaal.

En met hun schapen, konijntjes, kippen, hond, geitjes, bok, cavia’s en 2 varkens, waan je je in een heuse kinderboerderij. Water voor de wasmachine en het toilet is afkomstig van 2 grote regenputten en ook gebruiken Vero en Bart gerecycleerd toiletpapier, spaarlampen en –douchekoppen en biologische producten. ‘De Schapenkop’ kreeg van Toerisme Vlaanderen dan ook het ecolabel ‘De Groene Sleutel’.

Adres:

Hoeve De Schapenkop
Maagdenstraat 36
9600 Ronse
055/49.91.61

http://www.hoevedeschapenkop.be/