Het 'Sterckxhof' is weekwinnaar 4

19/08/2010 - 21:30

'Een huis met een ziel'. Zo omschrijft Danielle ('Marjorie II') het 'Sterckxhof'. En die ziel beviel haar. Ook bij de andere gasten viel de romantische gerestaureerde hoeve in de smaak.

De mooie kamers, de wandeling in de Nationale Plantentuin van Meise, het onthaal met een glaasje champagne,… Dat zijn nog maar enkele aspecten die het verblijf van de andere B&B uitbaters in het 'Sterckxhof' de moeite waard maakten. Vooral het uiterst verzorgde ontbijt werd gesmaakt ('Het is eigenlijk wel de max qua ontbijt. Chris en Johan spannen de kroon.'). Zelfs bij Karin kon er een complimentje af: 'Het ontbijt was pico bello in orde. Chris slaagt er in om altijd dat tikkeltje meer te geven'.

Toch betaalde Karin voor haar verblijf maar 85 euro, terwijl Chris en Brenda voor dat arrangement 105 euro vragen. Verbaasd waren ze daarover echter niet. Uitbaters Tine en Julien van 't Wolvennest' gaven dan weer 155 euro in plaats van de gehoopte 115, en Ronny en Damienne van de 'Marjorie II' betaalden maar liefst 190 euro in plaats van 145. Voor Chris en Johan nogmaals de bevestiging dat ze mogen verder doen.

Ontdek meer over Met Vier in Bed

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Met Vier in Bed test de gastvrijheid van Vlaanderen tot Marokko

Deze zomer worden de bedden opnieuw opgemaakt en de ontbijtjes opgediend voor het nagelnieuwe, negende seizoen van Met Vier in Bed. Wegdromen kan vanaf maandag 11 juni 2018 bij 44 nieuwe en unieke logeeradressen. In eigen land worden o.a. de Ardennen, de zee en historische steden als Brugge en Gent bezocht. Maar ook zuiderse bestemmingen ontbreken deze zomer niet: Met Vier in Bed verblijft twee weken onder de Franse zon, verkent de Portugese kuststreek én trekt voor het eerst naar Marokko. Een avontuurlijke kamelentocht in de woestijn of slenteren door de souks in Marrakesh: het kan allemaal in het land van duizend-en-een-nacht. Maar hoe gastvrij zijn ze in het verre Oosten?

Ook dit seizoen is er voor ieder wat wils: zo wordt er een bezoek gebracht aan de eerste saffraanboerderij van België, wordt er gepuzzeld in een Cluedo-B&B en wordt de sfeer opgesnoven in een voormalige retraite voor paters.

Aan het succesvolle concept werd niét gesleuteld. Ook dit jaar verblijven vier duo’s – soms ook een enkele uitbater – een dag en een nacht in elkaars B&B. Na afloop evalueren ze met een vakkundig oog de kamer, het ontbijt, de hygiëne, de activiteit en de gastvrijheid. Hun appreciatie in de verschillende categorieën vertalen ze in bedjes. De B&B die op het einde van de week het hoogste aantal bedjes heeft verzameld, wordt uitgeroepen tot weekwinnaar en mag de Met Vier in Bed-trofee in ontvangst nemen.

B&B's

Extra