HET RUSTPUNT (Bea & Kristien)

Het Rustpunt is een Karmelietenklooster dat zijn oorsprong al kende uit de tijd van Keizer Karel toen hij zijn leeuwen onderbracht in het Leeuwenhok dat nog steeds op de kloostersite terug te vinden is. Het gebouw diende later als woonplaats van de eerste Karmelieten in België terwijl het klooster opgebouwd werd.

Toen de karmelietenorde begon af te zwakken, werd een deel van het klooster omgedoopt naar Het Rustpunt, een bezinningscentrum voor individuen en groepen. Sinds 2008 is het verblijf helemaal vernieuwd naar 28 sobere, maar moderne kamers waar zowel gelovigen als mensen zonder religieuze bedoelingen welkom zijn en helemaal tot rust kunnen komen.

Buiten de kamers, kunnen gasten er ook voor kiezen om ‘De Kluis’ af te huren, een soort vakantiehuisje waarbij gasten hun eigen huisje mét kapel en een eigen tuin hebben. Je kan in Het Rustpunt ook een boekenwinkel/uitgeverij en vergaderzalen terugvinden, een rondleiding krijgen door de kloostergangen waarbij je het oude Leeuwenhok, de catacomben en de eeuwenoude bibliotheek bezoekt en af en toe een van de laatste overgebleven 5 paters spotten.

Bea en Kristien zijn bij het Rustpunt terechtgekomen via een vacature, en wonen dus zelf niet in het gebouw. Bea houdt van natuur en meditatie, maar deed jarenlang administratie in een donkere kelder zonder daglicht. Kristien werkte als gids en houdt van de Gentse geschiedenis. Ze houden er allebei van om te werken op een groene locatie in een historisch gebouw en zijn dus niet meteen van plan om te vertrekken.

Bezoek de website van deze B&B