CHÂTEAU LES BROCS (Jan & Adrienne)

 

Jan en Adrienne kennen elkaar bijna 50 jaar. Ze zijn geboren in Nederland, tegen de Belgische grens. Toen Adrienne in verwachting was van hun derde kindje, was hun huis in Nederland te klein en zochten ze een groter huis in de buurt. Ze staken de grens over en gingen in het Belgische Turnhout wonen. Met hun kinderen gingen ze vaak op vakantie naar Frankrijk en ze droomden ervan om er een buitenverblijf te kopen. In 2007 kochten ze een huis in Tulle. Het was groter dan gepland, maar ze vonden het allebei prachtig. Ze dachten dat het gebouw in goede staat was, maar volgens hun architect moest het bijna volledig gestript worden. Omdat ze dan toch helemaal opnieuw moesten nadenken over de indeling van het gebouw, besloten ze er gastenkamers in te verwerken. Zo brengt het hen ook iets op wanneer ze er zelf niet verblijven. De benedenverdieping mocht blijven staan, maar alle vloeren waren rot en het gebouw moest compleet gestript worden. Als ze dat op voorhand hadden geweten, hadden ze het waarschijnlijk niet gekocht. In 2011 zijn ze begonnen met de renovaties en dat duurde anderhalf jaar. Van de verbouwingen deden ze niets zelf. Ze spraken een Nederlands bouwbedrijf in Frankrijk aan dat ze via internet gevonden hadden en zij deden alle verbouwingswerken.

Jan en Adrienne wonen zelf nog in België, dus ze laten de verhuur van de château over aan mensen uit de buurt. Het wordt als vakantiewoning aangeboden, maar ooit willen ze misschien overstappen op het B&B- concept. Dan zouden ze zelf op de bovenste verdieping gaan wonen en de rest van het huis verhuren als B&B. In één van de gastenkamers op de bovenste verdieping lieten ze al leidingen aanleggen om er ooit misschien een keuken voor zichzelf van te maken, zodat ze alles hebben dat ze nodig hebben om op de bovenste verdieping te wonen. De naam is eigenlijk gewoon de naam die de omgeving eraan gaf. De mensen uit het dorp noemden het huis al ‘de château’ en het grondgebied van de château heet “les brocs”. Jan en Adrienne maakten er dus Château Les Brocs van, maar eigenlijk kende iedereen het huis al onder die naam.

Château Les Brocs heeft 6 kamers, waarvan er 5 hun eigen sanitair hebben. Drie kamers bevinden zich op de eerste verdieping en drie op de tweede. In totaal zijn er 7 toiletten, er is een volledig ingerichte keuken, een eet- en woonkamer en een grote ontspanningsruimte op de bovenste verdieping. 

Bezoek de website van deze B&B